google.com, pub-5123327830521360, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Nooit meer naar de supermarkt?!

4
2678

Op 9 januari zond Zembla een documentaire uit over supermarkten. Nederlanders zijn zuinig. Men geeft niet graag geld uit aan de boodschappen. De supermarkten doen hier graag aan mee. Hamsterweken bij de Albert Heijn, Super Deals van de Jumbo, prijsvechters zoals Lidl en de Aldi. De macht van supermarkten en de druk op de prijzen bij leveranciers zorgen ervoor dat de kwaliteit van het voedsel in de supermarkten alleen maar achteruit gaat. Men kan nu eenmaal niet tegen kostprijzen blijven leveren. Slechte zaak wat mij betreft.

Hoe en waar doe jij je boodschappen en waarom?

Klik op de afbeelding hieronder voor de uitzending Bodemprijzen en kiloknallers van Zembla.

Schermafbeelding 2014-01-12 om 10.19.39

4 REACTIES

  1. Ik haal mijn eten zoveel mogelijk bij Ekoplaza, de plaatselijke detailisten, kleinere marktkramen, Stadboerderij in Rotterdam, Op Hodenpijl in Schipluiden ga ik binnenkort eens bezoeken. Brood bak ikzelf en haal daarvoor loss ingredienten bij de molen waarbij 90% van biologische oorsprong is. Biologisch bier en wijn haal ik ook nog wel bij AH.
    Voor vis ben ik nog op zoek naar vissers die op een verantwoorde manier vissen, ik weet dat in Utrecht op de markt zo’n visser zijn produkten aan de man brengt, maar dat moet hier in (de buurt van) Rijswijk toch ook te vinden zijn. Uiteindelijk is Scheveningen maar een klein stukje.

  2. Daarom bestel ik zoveel mogelijk bij http://www.ekonoom.nl. De biologische produkten worden, zover het mogelijk is, rechtstreeks bij boeren en tuinders afgenomen. Verder bij Ekoplaza en zo min mogelijk bij supermarkten. Ik probeer sowieso bij de “kleinere” ondernemer te kopen (slager, groenteboer, bakker etc.). Grote supermarkten hebben al genoeg macht en geld.

  3. Elke week bestel ik biologisch eten bij http://www.odin.nl, dat ik dan twee dagen later af kan halen bij de plaatselijke groentenboer. Het is in de 2 jaar dat ik dat doe nog nooit tegengevallen qua kwaliteit, dus een aanrader! Voor de rest haal ik biologisch eten bij de reformwinkel op het dorp, de AH en de PLUS, waar de meeste keus is, maar een dorp verder. En 1x per 2 maanden ga ik naar een grotere stad naar de GoodyFoods (nu:Natuurwinkel) en de Ekoplaza (vanwege het glutenvrije merk Lieke).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here