google.com, pub-5123327830521360, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Moestuin(tje)

2
445

In mijn “vorige leven” toen ik al mijn boodschappen nog bij Albert Heijn en ik langzaam overging naar steeds meer biologisch eten ging kopen viel het me op dat lang niet alle soorten groenten daar in de biologische variant te koop zijn. Bij de Ekoplaza is wel een veel groter aanbod, maar daar vond ik het soms dat de groenten een stuk duurder zijn dan de niet biologische variant.

Aangezien ik graag groot denk dacht ik meteen aan een moestuint hier in de wijk. Verder dromend: dan kan ik mooi alle groenten uit mijn tuintje halen. Wat niet op komt vriezen ik in of conserveer ik voor de winter…..  Ahum. Met een 32-urige werkweek, huishouden en 2 kids is dat net iets te veel van het goede. Laat ik maar eens klein beginnen, kijken hoe het gaat en van daar uit verder gaan. Al googelend kwam ik afgelopen najaar op de site Makkelijke Moestuin van Jelle. Dat is handig! Een klein moestuintje met vakken van 30×30 in je eigen achtertuin. Het werkt heel eenvoudig. Zelfs voor iemand zonder groene vingers zoals ik gaat dit heel goed.

Manlief werd aan het werk gezet om de bakken te maken. Ik ben op zoek gegaan naar de ideeale moestuinmix die Jelle beschrijft. In maart heb ik samen met Sophie de eerste zaadjes gezaaid en een paar plantjes in de grond gezet. Het is heel leuk om te zien hoe de plantjes opkomen. Nog leuker is het om ‘s middags naar de tuin te lopen en wat sla uit de tuin te halen voor het avondeten.

Dit is het resultaat:

Voor volgend jaar zijn er al plannen om dit kleine moestuintje een beetje uit te breiden. Gewoon in onze achtertuin.

2 REACTIES

 1. Hoi Barbara,

  Ik volg je site nu een tijdje en ben voornamelijk ook terug aan het kijken naar verhalen/gerechten die je eerder hebt geschreven. Wat een topsite! Leuk geschreven, lekkere gerechten!
  Het valt me op dat veel foto’s van oudere berichten het niet doen.. Dit is erg jammer aangezien ik van veel gerechten wil zien hoe het er dan uit ziet. Ook bij dit artikel van de moestuin zou ik graag willen weten hoe het er uit ziet. Nu kan ik wel op google gaan zoeken, maar het is natuurlijk veel leuker om jouw complete verhaal te lezen/bekijken!

  Groeten, Linda
  p.s. het ligt niet aan mijn laptop, op meerdere computers doen de foto’s het niet.

  • Hoi Linda,

   Dank je wel voor de complimenten!

   Het klopt helemaal met die foto’s. Dat heeft te maken met het wisselen van mijn oude domeinnaam naar de nieuwe. Bij alle posts moet ik de foto’s er opnieuw inzetten. Het is nog niet helemaal klaar… Door jouw reactie trigger je me wel om hier snel mee verder te gaan! Binnenkort zijn alle foto’s weer te zien. Zoals het ook hoort!

   Groetjes,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here