Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Kip shoarma met groene kool

Het nieuwe jaar is begonnen! Ik vind het altijd heerlijk. Toch een soort van nieuwe start. Vandaag ben ik voor het eerst weer gaan sporten. Doordat iedereen deze Kerstvakantie achter elkaar ziek was, was het er helaas niet van gekomen. Heerlijk om weer aan de slag te gaan.

Nu de vakantie voor bij is vind ik het weer heerlijk om normaal te eten. Gewoon veel groenten, niet te veel snacken en snaaien. Shoarma blijft zo’n favoriet gerecht waarin ik veel groenten kan verwerken. Ik gebruik kip in plaats van varkensvlees omdat dat veel makkelijker te verteren is. Uiteraard kun je ook lamsvlees gebruiken. Je kunt de groene kool ook vervangen door spruitjes. Dat is ook een hele lekkere combi.

kipshoarma-2

Snijd de kippendijen in reepjes. Dit is het makkelijkst wanneer de kip licht aangevroren is. Doe de reepjes in een kom. Meng de shoarmakruiden door de kipreepjes. Laat de shoarma minimaal 2 uur staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Shoarmakruiden-3

Maak ondertussen de knoflooksaus. Snij de groene kool in reepjes en was deze.

Bak de kipreepjes in een beetje kokosolie in een stalen pan op hoog vuur rondom bruin. Ik heb een stalen pan van de Buyer. Deze bevalt me super goed! Lees hier mijn artikel hierover. Of ga naar bol.com om de pannen te bekijken. Ze zijn nu in de aanbieding! Ik vind shoarma het lekkerst wanneer het goed gebakken is.

Bak gelijktijdig in een andere pan de groene kool in wat kokosolie totdat hij gaar is.

Serveer de kool met wat shoarma en knoflooksaus.

Enjoy!

kipshoarma-1

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *