Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

iHerb

Regelmatig komen er vragen binnen over iHerb. Hoe werk het, en vooral wat koop ik daar dan? Het aanbod is namelijk zo groot dat het kan zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

NewiHerbLogoforSM

Wat is iHerb

iHerb is een Amerikaanse online winkel met een heel uitgebreid assortiment supplementen, superfoods, verzorgingsproducten en ga zo maar door. Ook zijn er altijd gratis producten die je als probeerverpakking kan bestellen. Soms zitten daar leuke dingen tussen!

Je rekent altijd af met je credit card. Ik heb hier nog nooit problemen mee gehad bij online bestellingen.

Veel goedkoper dan in Nederland!

Toen ik voor het eerst bestelde op iHerb, bestelde ik de supplementen van Solgar die ik in Nederland online kocht. De prijs was veel voordeliger! Ik gebruik nu nog steeds de omnium multivitamine. In Nederland kost deze voor 180 pillen ongeveer € 170,- de prijs bij iHerb is $ 71,-. Nogal een verschil dacht ik zo.

De vitamine C, D3 en Magensium is inmiddels vervangen voor een ander merk wat nog voordeliger is. Kijk en oordeel zelf. Ik kijk altijd naar de recencies. Maar houd ook rekening met het aantal recencies wat een artikel heeft. Het is natuurlijk heel makkelijk om met 1 recencie 5 sterren te hebben. Bij 200 verschillende is dat haast niet te doen.

Zorg wel dat je bij het bestellen onder de € 150,- blijft exclusief de verzendkosten. Kom je daarboven dan is de kans dat je omzetbelasting en douanerechten moet betalen veel groter.

Wat kopen wij?

Hier onder een aantal links naar de artikelen die we regelmatig kopen:

Houdt bij zwaardere artikelen wel de verzendkosten in de gaten. Het kan zijn dat je over een bepaald gewicht gaat waardoor de verzendkosten ineens een stuk hoger zijn. En dat is nou weer niet de bedoeling.

Bestel jij al bij iHerb? En wat zijn jouw favoriete producten?

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

20 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Eerst wat lezen over ervaringen voordat ik wat bestel. Bij mij is het vooral dat je bepaalde producten niet in Nederland kan kopen. Zo wilde ik lithiumorotaat proberen maar hier niet verkrijgbaar. En bij mensen een nepkoffie, Dandy blend, geprobeerd, die beter smaakt dan de meeste andere soorten. Alleen zo’n gedoe met dat verzenden en wat is slim, via lokale post of via DHL.

 2. Ik bestel ook graag bij iherb zo nu en dan, als de prijsverschillen groot genoeg zijn. Bio EV kokosolie en de wasproducten van Method vind ik inmiddels voordeliger in NL, dus die niet meer. Ik bestel wel nog steeds wel supplementen van NOW Foods (vit D en magnesium), ook véééél goedkoper dan in Nederland en soms iets van verzorgingsproducten of oliën als die daar goedkoper zijn of hier niet verkrijgbaar. Binnenkort ga ik kijken naar gelatine/ collageen/ kokos aminos, waarvoor ik nu ook bij Iherb kijk.

  Ik heb me destijds ook verdiept in de douane-kosten. Het lijkt er vooral op dat je geluk moet hebben en dat ze er soms gewoon een palet uit halen die ze laten berekenen en dat je vaak mazzel hebt. Ik houd er altijd rekening mee dat ik moet betalen, en kijk of het dan nog steeds goedkoper zal zijn. Dan kan het nooit tegenvallen. In ca 4 a 5 bestellingen moest ik 1x belasting betalen, dat was dacht ik een bestelling van tussen €50 en €100.

 3. Beste mensen,

  Ik kwam op deze site terecht na ook geconfronteerd te zijn met kosten aan de deur door DHL na een bestelling bij iHerb. Het ging bij mij om een bestelling van 140 euro. Ik kwam verscheidene theorieën tegen na en halfuur googelen en ben nog maar eens een bestelling bij iHerb doorlopen. Het venijn zit hem in de kleine lettertjes bij de te kiezen verzendmethode:
  – Bij een bestelling TOT $ 80 EN onder de 4 LBS gewicht kun je voor air mail en air mail + kiezen (van USPS, United States Postal Service). Dit staat in de kleine lettertjes bij de te kiezen verzendmethode. Levertijd ca. 10 dagen.
  – Zit je boven de $ 36, dan is deze bezorgoptie ook nog eens gratis.
  – Bij een bestelling BOVEN de $ 80 kun je alleen door DHL en UPS laten bezorgen (zoals in mijn geval, anders had ik wel voor de gratis optie gekozen als die was aangeboden). Bij deze verzendopties staat in de kleine lettertjes “taxes and customs fees may be charged at delivery”.

  Had ik mijn bestelling opgesplitst in 2 aparte bestellingen, dan had mij dat $ 8 + EUR 24 = 30 euro gescheeld (!). Ik had de bestelling dan wel pas na 10 dagen i.p.v. 2 dagen gehad.

  Ik vond het al merkwaardig dat de bestelling zo snel binnen was, degelijke expresslevering kost meestal rond de 20 dollar dus daar kies ik bij bestellingen uit de VS nooit voor. Bij iHerb heb je dus geen keuze boven de $ 80.

  Doe hier Uw voordeel mee, het heeft mij 30 euro gekost.

 4. Ik heb ook nog een waarschuwing voor extra onverwachte kosten. Nadat ik de reactie van Nikkie had gelezen heb ik mijn pakketje door DHL laten bezorgen. Voor de bezorging kreeg ik een smsje met dat er douanekosten moeten worden betaald. Prima vind het niet erg om belasting te betalen, maaaaaar naast de douanekosten kwam er €12,10 adminstratiekosten van DHL :@ De kosten van voor de adminstratie van DHL waren hoger dan de douanekosten :@
  Ter info: waarde van mijn pakketje was €45.

 5. tip
  Blijf onder de 80 DOLLAR per bestelling en versturen via DHL,
  dan heb je geen probleem met de douane
  Die 80 dollar lees je nergens terug, maar het is echt zo,
  vraag het maar aan Iherb, die zullen bevestigen dat het beter is dat je onder de 80 dollar blijft.
  suc6

 6. tip
  Blijf onder de 80 DOLLAR per bestelling en versturen via DHL,
  dan heb je geen probleem met de douane
  Die 80 dollar lees je nergens terug, maar het is echt zo,
  vraag het maar aan Iherb, die zullen bevestigen dat het beter is dat je onder de 80 dollar blijft.
  suc6

 7. Nog een waarschuwing over extra (onverwachte) kosten bij iherb. Ik had in euros besteld twv 28.64, en UPS levering voor 12.07. Bij de levering moest ik bijna 17 euro extra kosten betalen!!! Dus wees gewaarschuwd, als het lijkt te goed om waar te zijn, is het ook!

  1. Hi Nikki,

   Balen! Ik bestel er nog steeds. Ik kies alleen die artikelen die in NL veel duurder zijn. En ik kies ltijd voor DHL als verzendmethode. Dan heb je bij lage bestelbedragen geen extra kosten. Je zending is altijd binnen een dag of 3-4 in huis.

 8. Voor alle klanten van iHerb,

  Een waarschuwing voor onverwachte extra kosten!
  Ik bestel al jaren bij iHerb en laat het altijd verzenden via DHL. De bestelkosten zijn altijd tussen de € 150,- -155,-.
  Tot vanochtend heb ik nog nooit belasting, douane, administratiekosten ed hoeven betalen.
  Net voor het allereerst dus een toeslag van bijna € 28,- moeten betalen.
  De bezorger vertelde dat er nieuwe regels zijn maar hij wist niet of dit vanuit de overheid of vanuit DHL zelf was.
  Zijn er al meerdere ervaringen?

  1. Hi Ingrid,

   Er zijn inderdaad al meerdere ervaringen. Op mijn Facebook post nav dit stuk ging het hier over. DHL hanteert nu andere regels. Ik heb zelf op deze manier 1x bij moeten betalen voor een bestelling van rond de 100 euro. Ik meen dat ik rond de 22 euro moest bij betalen. Daarna weer 2 bestellingen van ongeveer hetzelfde bedrag zonder bijbetaling. Ondanks het bijbetalen is het nog voordeliger om hier te bestellen.

   Het viel me op dat in het bedrag wat je bij moet betalen 10 euro administratiekosten als vast bedrag zit. Daarbovenop komt het feitelijk verschuldigde bedrag. Het is dus slim om zo dicht mogelijk tegen die 150 euro te bestellen zodat je procentueel het minst betaalt.

   Iemand nog andere ervaringen?

   Groetjes,
   Barbara

 9. Hallo Barbara, ik zit nu bij iherb te kijken en het scheelt idd erg veel. Ik ben ook benieuwd naar welke verzendoptie jij kiest. Ik hoor het graag! Groetjes

  1. Beetje late reactie Cynthia. Sorry. Ik kies altijd voor de 1e optie DHL voor $ 8,-.

 10. Grrr, weer douanerechten moeten betalen. Ik bedenk me nu opeens dat t wel eens zou kunnen komen omdat ik de bestelling in België laat bezorgen. Wellicht maakt dat t verschil? Voor welke verzendwijze kies jij altijd?

 11. Vervelend. Mij is verteld, dat je geen naheffing krijgt als je onder de 40 dollar blijft. Maar ja dan kun je maar heel weinig bestellen. De kokosolie had ik ook. Die was toen in de aanbieding voor 18 dollar.

  1. De officiële regels vind je via deze link.

   Mijn ervaring (en die van vele anderen) is dat er geen extra kosten zijn bij een bestelling onder de € 150,-. 1 Keer heb ik een bestelling geplaatst van rond de € 220,- en toen moest ik ongeveer € 30,- betalen. Per saldo nog veel voordeliger dan in NL. Ik kan me voorstellen dat er ook steekproeven gedaan worden waardoor je soms bij bestellingen onder de € 150,- een heffing krijgt.

 12. Ik had voor 158 dollar, dus ruim onder 160 euro. De kosten waren 16 euro. Zonde, maar nog steeds goedkoper gelukkig 🙂

 13. Vandaag voor de eerste keer invoerrechten moeten betalen, ondanks dat ik onder 160 euro ben gebleven 🙁 Maar desondanks stukken goedkoper!

  1. Dat is balen Jolanda! Gelukkig is dat bij mij onder de € 160,- nog nooit voorgekomen. Een keer heb ik 25 euro invoerrechten moeten betalen bij een bestelling van rond de € 210,-.

   Ik heb toevallig nu 2 bestellingen onderweg. Ik ben benieuwd! (Beide ruim onder de € 160,-)

 14. Barbara,leuk om te lezen weer!
  Tip voor jou en de lezers: Bij novavitae.nl kun je ook vitaminen en aanvullende voedingsmiddelen bestellen voor uitstekende prijzen. Ze kunnen ook ALLES voor je bij iHerb bestellen, dan heb je geen verzendkosten en gedoe. Ik zie dat je kokosolie bij iHerb bestelt. Via Novavitae.nl kun je kokovita bestellen. Staat niet op hun site, maar vraag er maar naar. Niet duur en biologisch.

 15. Naar aanleiding van jouw eerdere tip ben ik ook klant bij iherb. Het scheelt heel erg veel geld. Wij gebruiken veel producten van Solgar o.a. magnesium, acidophilus, multi, c1000 e.d. Helaas waren er gisteren een aantal producten niet op voorraad, maar als het goed is krijg ik bericht zodra ze weer in “stock” zijn. Bedankt voor de tip! Adrielle