google.com, pub-5123327830521360, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Honig Soep Creatie

0
877

Meer en meer bedrijven spelen in op de gezondheidstrend die gaande is. Maar hebben al deze bedrijven het beste met ons voor? Ik werd getriggerd door een pakketje wat ik afgelopen week ontving van een PR bureau. Het was een mooi doosje met daarin Honig Soep Creatie. Een basis voor verse tomatensoep met natuurlijke ingrediënten.

Bovendien las ik afgelopen week ook over het “omnummeren” van E-nummers. Helaas kan ik de post niet meer terugvinden. Het kwam er op neer dat iemand, die bij een bedrijf werkt wat zich bezig houdt met voeding, als taak had het omnummeren of te wel hernoemen van E-nummers. Dit is al langer aan de gang. Producenten van voorverpakt voedsel weten inmiddels wel dat veel mensen huiverig zijn geworden voor E-nummers. Daarom worden er lang niet altijd meer E-nummers op de verpakking vermeld, maar in plaats daarvan onschuldig klinkende namen.

IMG_4346Laten we eens kijken naar de ingrediënten in combinatie met de claims die op de verpakking staan: Water, tomaat 31%, zetmeel. suiker, zout, maltodextrine, glucosestroop, ui, rode biet, gistextract, kruiden (knoflook, basilicum, lavas), voedingszuur (citroenzuur), natuurlijke aroma’s (bevatten tarwe en soja) olijfolie, gekarameliseerde suikerstroop.

Zonder conserveermiddelen” Suiker wordt vaak toegevoegd aan producten om het langer houdbaar te laten zijn. In deze basis voor soep zitten 4 soorten suiker: suiker, maltodextrine, glucosestroop en gekarameliseerde suikerstroop.

Zonder smaakversterkers” Zowel E-330 en E621 worden als smaakversterker gebruikt. E330 Citroenzuur: dit kan een natuurlijk e nummer zijn maar is citroenzuur wordt bijna altijd gemaakt door een zwarte schimmel die zich voedt met maissuiker.

Gistextract en natuurlijke aroma’s bevatten bijna altijd E-621. Een E-nummer wat ik echt niet in mijn eten wil hebben.

Dus nee, sorry Honig, hier is sprake van misleiding. Het is geen basis voor verse tomatensoep met natuurlijke ingrediënten, zonder smaakversterkers en zonder conserveringsmiddelen.

Blijf zelf altijd naar de ingrediënten kijken in plaats van af te gaan op deze altijd te-mooi-om-waar-te-zijn claims op verpakkingen. Ik maak mijn tomatensoep liever zelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here