google.com, pub-5123327830521360, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Heerlijke prei met aardappeltjes en hamlappen

1
704

Een poosje geleden hadden we een vriendje van Tom te logeren. Bij ons is het de regel dat de kinderen eten wat de pot schaft. Ik maak geen speciale “kindergerechten” zoals friet of pizza. Deze keer hadden we prei en wat vlees. Hij mopperde een beetje, maar ik drong aan toch even te proeven. Hij vond de prei erg lekker en at zijn bord bijna helemaal leeg. Een paar dagen later vroeg zijn moeder mij naar mijn recept van de prei. Haar zoon at nooit prei en hij had haar verteld dat “mijn” prei lekker was.

Het is heel simpel. Ik denk ook dat de smaak staat of valt door de keuze van ingrediënten. In mijn geval was alles biologisch.

Voor 4 personen (wij zijn geen grote eters)

 • 2 grote preien
 • 2 flinke aardappelen, vastkokend
 • 1 tl basisbouillon van bijvoorbeeld Vetara
 • 4 hamlappen (ongeveer 400 – 450 gram)
 • 3 tl shoarmakruiden (je kunt dit kant en klaar kopen of zelf maken)
 • paar el kokosolie, olijfolie of roomboter

Snijd de hamlappen in repen en meng de kruiden shoarmakruiden hier doorheen. Laat even intrekken.

Snijd de preien in smalle reepjes. Dit doe ik omdat ik vind dat ze dan makkelijker te wassen zijn. Ik snijd bijna de hele prei op. Dus ook het donkergroen. Daar waar het echt wat slapper wordt of niet meer mooi uitziet stop ik. Was de prei. Laat staan tot gebruik.

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Doe in een pan met een beetje water.

Zet de aardappelen op het vuur en kook ze gaar. (Niet te gaar, dat is niet lekker).

Verwarm wat kokosolie en een wokpan en in een koekenpan. Doe de prei in de wokpan en roer af en toe om. Wanneer de prei geslonken is en er wat meer vocht  in de pan zit voeg je de bouillon toe. Roer dit door de prei. Bak ondertussen de shoarma reepjes totdat ze gaar zijn.

Serveer de prei met wat aardappeltjes en shoarma reepjes. Ik vind het lekker om de aardappeltjes in kleine blokjes te snijden en door de prei en shoarma te mengen. Ik prak het nog net niet door elkaar…..

Smakelijk!

1 REACTIE

 1. Hoi,

  Prei kun je ook heel makkelijk wassen door de ‘stronken’ verticaal door midden te snijden en dan de bladen iets van elkaar te halen terwijl je het onder de kraan afspoelt. Het zand e.d. glijdt zo naar beneden.

  met vr.gr. Liesa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here