Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Heerlijk kippepoten

Kip is lekker. Helemaal de kippenpoten. Die hebben veel meer smaak dan kipfilets. Ik maak ze eigenlijk al jaren op dezelfde manier klaar.

Voor 4 personen (meestal houd ik toch nog een hoop over. Biologische kippenbouten zijn best groot namelijk. Daarnaast ben ik samen met de kinderen geen grote eter)

  • 4 kippenbouten
  • 1 ui (in grove stukken)
  • 6 tenen knoflook (geplet)
  • 1 citroen (in kwarten)
  • eetlepel gedroogde tijm
Verwarm een grote (bij voorkeur gietijzeren) pan. Doe een scheut olijf olie in de pan en bak de kip heel even aan zodat hij wat bruin kleurt.
Haal de kippenpoten uit de pan en doe de grof gesneden ui in de pan samen met de hele tenen knoflook en de citroen. Leg de kippenpoten in de pan en voeg de eetlepel tijm toe. Voeg nu zoveel water toe dat de kip onder staat.
Zet de pan op de kleinste pit op het laagste vuur en laat de kip in ongeveer 3 uur door en door gaar worden.

Met de restjes kip kun je samen met restjes bleekselderij een heerlijke salade maken.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *