google.com, pub-5123327830521360, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Haringhapje

1
964

Ik ben steeds vaker op de markt te vinden. Biologisch eten is een stuk duurder dan niet biologisch eten. Heel jammer. Ik heb het er graag voor over. Maar ondanks dat is het geen doel op zich om iedere week zo veel mogelijk geld kwijt te zijn aan boodschappen. Daarom ben ik sinds kort ook regelmatig op de markt te vinden. Vooral bij de viskraam. Heel veel verse vis en vaak niet eens duur. Zo kocht ik al sardientjes en inktvis De inktvis was maar € 4,50 per kilo! Wel even zelf schoonmaken. Maar dat is helemaal niet moeilijk! (een recept van heerlijk gevulde inktvis volgt).

Afgelopen nam ik een paar harinkjes mee. Hier maakte ik dit lekkere hapje van.

20130817-161032-Canon PowerShot SX230 HS

Je hebt nodig:

 • 2 haringen
 • 4 gekookte bietjes
 • 2 appels
 • sap van 1/2 citroen
 • wat bieslook fijngeknipt

voor de dressing:

 • beetje mosterd
 • iets minder mayonaise
 • heel klein beetje honing of stevia voor hormoonfactorproof (naar smaak)
 • peper, zout
 • klein beetje fijngeknipte bieslook

Snijd blokjes te grootte van een dobbelsteen van de bietjes. Ik haalde 4 stukken uit een bietje. Dan kon ik mooie stukjes snijden. Van de appel gebruikte ik minder omdat ik dit in iets kleinere stukjes sneed dan de bietjes. Schil de appel, verwijder het klokkenhuis en snijd ook in blokjes. Leg de blokjes even in een bakje water met het citroensap. Dit voorkomt dat de appel bruinkleurt. Snijd de haring in stukjes.

Stapel hiervoor de haring op het bietje en leg hier een stukje appel op. Prik vervolgens het prikkertje door het torentje. Zet alles op een schaal en garneer met fijngehakt bieslook. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Maak ondertussen de dressing door de genoemde ingrediënten door elkaar te mengen. Hier heb ik geen hoeveelheden van opgeschreven. Doe het een beetje op gevoel en proef af en toe. Roer tot slot nog een beetje bieslook door de dressing.

Serveer de haringhapjes samen met de dressing en enjoy!

20130817-161127-Canon PowerShot SX230 HS

20130817-161221-Canon PowerShot SX230 HS

1 REACTIE

 1. Een klassieke combi, haring met bieten. Ik maak het precies zoals jij doet, maar dan als salade. Mik maar in de kom en klaar 😉 Dit ziet een stuk gezelliger uit, zal ik je zeggen! Hier zijn ze ook gek op inktvis, maar heb het zelf nog nooit in huis gehaald. Ben dus benieuwd naar je recept!

  Groetjes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here