google.com, pub-5123327830521360, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Happy Food – Ellemieke Vermolen

0
1420

Het nieuwe jaar is weer van start! Ik wens je alle goeds voor 2016. Ik ben niet zo van de goede voornemens maar toch gaan er altijd wel wat dingen door mijn hoofd. Minder wijn drinken, weer beter op mijn eten letten, meer bewegen, vaker staand werken en ga zo nog maar even door. Ik heb een discipline van helemaal niets, dus het zal wel weer op niets uitlopen, maar goed. Ik ga het toch weer proberen. Wie weet. En alles is mooi meegenomen, toch?

Ook wil ik graag wat meer gaan koken uit kookboeken en kooktijdschriften. Ik heb echt hele stapels, maar wanneer ik iets nieuws wil koken dan speur ik vaak op internet. Best stom omdat het zoveel relaxter is om door een boek of tijdschrift te bladeren.

boekenkast tijdschriften Met Kerst kreeg ik van mijn moeder het kookboek “Happy Food” van Ellemieke Vermolen. Een leuk compact kookboekje met “gezonde recepten & snacks voor elk moment van de dag” aldus de kaft van het boek. Ellemieke heeft net als ik de opleiding Trainer Hormoon Factor van Ralph Moorman gevolgd. Waarschijnlijk is zij op een zelfde manier met gezonde voeding bezig als ik.  Een goede reden om meteen met dit boek te beginnen.

Happy foodDe recepten in het boek zijn makkelijk te bereiden en de meeste ingrediënten zijn gemakkelijk te verkrijgen. Wat me een heel klein beetje stoort is dat niet alles klopt. Ellemieke noemt recepten waar gebruik wordt gemaakt van minder slechte suikers “suikervrij”. Bijvoorbeeld de Nuts Brownies: “Dit recept bevat noch suiker, noch lactose, noch gluten…. Eh Ellemieke er staat 125 gram palmsuiker tussen de ingrediënten.

In de inleiding van het boek waar Ellemieke wat vertelt over suiker staat het overigens wel allemaal correct beschreven. “Gelukkig bestaan er wel gezondere alternatieven. Het blijven wel suikers, dus ook hier geldt: gebruik met mate.

Het recept wat ik maakte (Heerlijk blueberry bananenbrood) meldt dat havermeel te vervangen is door kokosmeel. Volgens mij is dat niet mogelijk. Kokosmeel heeft namelijk veel meer vocht nodig dan havermeel.  Wanneer je kokosmeel gebruikt in dit recept zou ik minimaal 1 extra ei aan het beslag toevoegen.

Andere recepten recepten die ik zeker ga maken zijn: de stamppot met truffel, de groentepasta met pad thai saus. (ik heb nog nooit pad thai gegeten en ben erg nieuwsgierig naar de smaak).

Het boek is onder andere te koop bij www.bol.com

Blueberry Bananenbrood

Mijn variant van het blueberry bananenbrood:

 • 3 rijpe bananen
 • 100 gram hazelnootmeel
 • 2 el honing
 • 2 eieren
 • 100 gram havermeel
 • 1 tl bakingsoda
 • 2 el chiazaad (geweekt in wat water totdat je een “gel” hebt)
 • 1 tl kaneel
 • 55 gram walnoten, grof gehakt
 • pecannoten voor bovenop
 • handje bosbessen / frambozen mix (vriezer)
 • snuf zout

Pureer / meng de bananen met de eieren tot een smeuïge massa. Voeg de overige ingrediënten toe en men goed door.

Vet een cakevorm in met kokosolie of maak een stuk bakpapier nat, frommel het op, vouw op en schud uit. Op deze manier kun je een bak vorm heel gemakkelijk met een stuk bakpapier bekleden.

De de cakemix in de cakevorm, top met wat pecannoten en zet 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Tip: Wanneer je geen chia zaad in huis hebt, dan kun je dit vervangen door 2 extra eieren.

Enjoy!

quote

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here