Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Groene asperges met sinaasappel

Het is alweer even geleden dat ik wat geschreven heb. Ik heb prioriteiten moeten stellen. Druk op mijn werk maar daarnaast ook de studie Trainer Hormoonfactor. Inmiddels is het examen achter de rug. Het mondeling heb ik alvast binnen (niet dat je daar op kan zakken, maar toch fijn om te weten dat het ruim voldoende was) als het goed is ontvang ik vrijdag de uitslag. Hoewel ik er een goed gevoel over heb blijft het spannend. Met de schoolvakantie in het verschiet zal het voorlopig nog redelijk rustig blijven.

Ik kijk er naar uit. De zomervakantie. Een heerlijk moment om weer nieuwe plannen te maken. Ga ik wat doen met mijn opleiding? Ga ik verder studeren en zo ja wat dan? Hopelijk heb ik na de vakantie wat antwoorden. Mochten jullie tips of adviezen hebben over opleidingen over voeding / gezondheid / hormonen dan hoor ik dat graag!

Het recept wat ik vandaag post is er eentje die al lang in mijn reportoire zit. In het verleden nog wel met honing, maar dat is absoluut niet nodig. De sinaasappel geeft al genoeg zoete smaak. Mocht je dat niet vinden kun je altijd nog een beetje honing toevoegen.

Voor dit recept heb ik niet precies de hoeveelheden. Dit maak ik altijd op gevoel. Je kunt het als bijgerecht serveren, maar ook als voorafje op wat heerlijke rauwe zalm, die door de warmte van de asperges een heel klein beetje gaart op je bord. Heerlijk!

  • Groene asperges (klein of groot)
  • 1 sinaasappel, sap en zest
  • Handvol blaadjes basilicum
  • Versgemalen zwarte peper
  • (Keltisch) zeezout
  • Olijfolie of kokosolie

Maak de asperges schoon en snijd ze in stukken van ongeveer 3-4 centimeter. Haal de schil van de sinaasappel en snijdt dit fijn. Zet in een bakje apart. Snijdt de sinaasappel doormidden en pers het sap uit. Zet apart. Snijd ook de blaadjes basilicum in reepjes en zet ook apart.

De sinaasappelsap moet in een dun laagje aan de asperges blijven plakken

Verwarm de olie in een koekenpan en doe de asperges in de pan. Bak de op hoog vuur knapperig en bijna gaar. Doe de sinaasappelsap in de pan en laat dit inkoken terwijl je regelmatig roert. Voeg wanneer de sinaasappelsap is ingekookt en de asperges beetgaar zijn de zest en de basilicum toe.

Breng op smaak met zout en peper.

Thats it!

Smakelijk!

Of met een stukje gestoomde zalm….
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *