Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Geroosterde pompoen

Jippie! De eerste pompoenen liggen weer in de winkel. Ik ben groot fan van deze heerlijke groente en kon het daarom echt niet laten om er een mee te nemen. Pompoen is zo veelzijdig. Je kunt het verwerken in smoothies, taarten en cakes. Je kunt er soep van maken, puree of zoals ik deze keer deed hem in blokjes roosteren in de oven. De combinatie met rozemarijn en knoflook vind ik echt super!

Rozemarijn uit eigen tuin.
Rozemarijn uit eigen tuin.

geroosterde pompoen

Je hebt nodig:

  • 1 biologische pompoen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie

Er zijn 2 manieren hoe je de pompoen kunt roosteren.

Je kunt er voor kiezen om de pompoen meteen in de oven te roosteren. Zet de oven dan op 180 graden. Daarmee voorkom je dat de buitenkant al bruin is terwijl de binnenkant nog niet gaar is. De tijd varieert per oven en per formaat blokjes. Na 1 uur kun je gaan kijken hoe het gaat en de resterende tijd daar op aanpassen.

Ik maakte de pompoen deze keer klaar op een snellere manier:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Was de pompoen, snijd hem in blokjes (bij een bio pompoen hoef je de schil niet te verwijderen). Doe de blokjes in een pan met een beetje water en breng aan de kook. Laat de blokjes een minuut of 5-7 koken totdat ze net niet gaar zijn.

geroosterde pompoen 2

Giet het water af en doe de pompoen in een ruime overschaal of op wat bakpapier op een bakblik. Besprenkel de pompoen met olijfolie, verdeel de knoflook en de rozemarijnnaaldjes er over en zet in de oven. Na ongeveer 10 minuten is de pompoen klaar.

Controleer of de pompoen helemaal gaar is en op sommige plekken wat bruin verkleurd door het roosteren. Is dat nog niet het geval, laat de pompoen dan nog even in de oven staan.

Enjoy!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

4 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik heb de pompoen blokjes in de oven op 200 gr. Een half uur geroosterd in een mengsel van gedroogde thijm,ketoembar,djintan,knoflook,beetje zout en olijfolie.
    Hierna aardappel blokjes even gekookt en daarna erbij gedaan.
    Vervolgens geblanceerde brocollie toegevoegd .dit nog een kwartier later roosteren.
    Het was heerlijk!

    1. Hoi Jetty,

      Ik eet de pompoen bijvoorbeeld als ontbijt met een gebakken ei en wat spek. Of bij het avondeten met een stukje vlees en zuurkool of andere groente.

      Groetjes,
      Barbara