Vroeger kookte ik de bietjes meestal met appeltjes. Ik vond dat een beetje saai. Ook omdat ik door de rode kool ook altijd appeltjes doe. Een paar jaar geleden kwam ik deze variant tegen. Nu maak ik de bietjes meestal op deze manier.
- 4 rauwe bietjes
- marjolein of andere verse kruiden (ik denk ook lekker met tijm of rozemarijn)
- paar tenen knoflook, gekneusd
- olijfolie
Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de bietjes in reepjes en doe ze in een ovenschaal. Doe er de gekneusde knoflooktenen en kruiden bij. Besprenkel met olijfolie en hussel alles door elkaar. Zet dit voor een paar uur (2/3) in de oven. Roer het af en toe door zodat alles gelijkmatig kan garen. Controleer ook af en toe op gaarheid. Haal ze uit de oven op het moment dat de bietjes gaar zijn. De tijd kan per oven verschillen, vandaar slechts een indicatie.
Ha Barbara,
Prima recept, lijkt mij lekker.
Heb nog wel een vraag over de oven. De temperatuur is duidelijk, maar dan kan ik de oven nog op andere standen instellen. Zoals Grillen, bakken, alleen boven of onder verwarmen of beide en nog meer opties. Welke voor dit recept?
Ook kan ik de schaal onder, midden of hoog in de oven plaatsen. Welke hoogte?
Dit soort info mis ik ( vaker) bij de online recepten. Geen kritiek hoor, maar ik heb nu eenmaal niet zoveel ervaring met het gebruik van een oven.
Alvast dank voor een reactie,
Marian
Hoi Marian,
Wanneer er in een recept staat dat iets in de oven moet dan gebruik ik altijd de oven met boven en onderwarmte. Het gerecht gaat altijd in het midden van de oven. Hopelijk heb je hier iets aan?
Fijne dag!
Barbara
Barbara, Dank je wel voor de snelle reactie
Ja zeker, ga het straks gelijk uitproberen.
Mooie dag,
Marian
Hi Barbara
Leuke site, ik kom hier regelmatig 🙂
als je van bietjes houdt, heb ik een recept van AH die ikzelf heerlijk vind.
http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R383208/pakketje-met-geroosterde-bietjes