Gekarameliseerde uien

3
708

Ik ben gek op gecarameliseerde uien. Sinds ik mijn CrockPot heb maak ik grotere hoeveelheden tegelijk. Een crockpot is een slowcooker. Hierin kun je op een lage temperatuur de meest heerlijke gerechten klaarmaken. Zoals bijvoorbeeld de shredded beef met BBQ-saus.

De gekarameliseerde uien vries ik vervolgens per portie in.

Gekarameliseerde uien

Gekarameliseerde uien

Je hebt nodig:

  • 3 kilo uien
  • 2 el kokosolie

Pel de uien en snijd ze in ringen. Mocht je een keukenmachine hebben kun je deze gebruiken om de uien in ringen te snijden. Wanneer ik zoveel uien verwerk moet ik altijd heel erg huilen. Lastig. Die prikkende ogen, tranen en uitlopende mascara. Heel charmant. Om dit te voorkomen kun je de gepelde uien in een kom op het fornuis zetten en de afzuigkap aanzetten. De stoffen die zorgen voor prikkende en tranende ogen worden op deze manier weggezogen.

Zet de slowcooker aan op stand 2. Verwarm de kokosolie. Voeg de uienringen toe. Laat de uien een uur op stand 2 langzaam sudderen. Roer alles tussendoor een keer om. Zet de Crock Pot na een uur op stand 1. Laat de uien in 8 uur langzaam van glazig veranderen in heerlijk gekarameliseerde uien. Roer de uien wel af en toe om, dan wordt alles gelijkmatig bruin.

Laat de gekarameliseerde uien afkoelen. Ik laat ze uitlekken in een vergiet. Verdeel ze in porties. En vries ze in.

Gekarameliseerde uien

Gekarameliseerde uien

Laat voor gebruik de gekarameliseerde uien ontdooien. Verwarm ze in een koekenpan in een beetje kokosolie.

Enjoy!

Gekarameliseerde uien

Gekarameliseerde uien

Gekarameliseerde uien

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here