Fris komkommer-sla-soepje

Dit is een soepje wat heel makkelijk te maken is en ook snel klaar is. Het heeft wel even tijd nodig om goed te koelen. Zelfs wanneer je niet fit bent (zoals ik deze week) is het heel goed te doen. Het voordeel is dat ik altijd genoeg maak om er ook een volgende dag ook van te eten. De tweede dag hoefde ik dus niets meer te doen voor de lunch. Ik ben een kleine eter, dus een flinke kom van deze soep is voor mij voldoende. Dat scheelt weer.Meer tijd om te slapen.

En dat heb ik gedaan zeg! Zelfs vandaag nog. Ik ging om 13:30 even liggen. Toen ik wakker werd vroeg ik me af of de school al uit was. Ik schrok toen ik op mijn horloge keer. Het was al 16:30! Drie uur geslapen. Jezus. Gelukkig waren de kids naar de BSO en was mijn moeder niet meer langsgekomen. Mijn moeder komt meestal wel even langs als ik ziek ben, kijken hoe het gaat en kijken of ze nog iets voor me kan doen. Lief.

Aanstaande zondag vieren mijn ouders hun 40-jarig huwelijksfeest. Ik hoop dat ik dan weer 100% opgeknapt ben!

Anyway genoeg over mijn griep! Hier is het recept:

Onderstaande ingrediënten zijn genoeg voor ongeveer 2 liter.

  • 1 flinke komkommer
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 1 klein uitje
  • 1 teen knoflook
  • 1/3 bosje verse dille
  • 1 el rode wijn azijn
  • peper en zout
  • water
  • geschaafde amandelen (als garnering)
  • scheut olijfolie voor in de soep en nog extra als garnering

Doe de komkommer in grove stukken, de sla in grove stukken, de ui in stukken, knoflook, dille, azijn, een flinke scheut olijfolie met 1 liter water in een blender en pureer in een minuutje tot een soep. (eventueel 2x de helft). Ik heb de soep ook in 2 delen gemaakt en toen alles in een grote mengkom door elkaar geroerd. Voeg eventueel nog wat water toe. Ik weet helaas niet meer precies hoeveel water ik gebruikt heb. Ik had ongeveer 2 liter soep. Zorg er in ieder geval voor dat je soep niet te waterig wordt, dat je een mooie beetje “lobbige” soep hebt. Voeg dus nog meer water toe als je dat nodig vindt. De volgende keer dat ik deze soep maak zal ik goed opletten en kijken hoeveel water ik toe voeg.

Breng op smaak met zout en peper.

Zet de soep in de koelkast en laat deze in een paar uur door en door koud worden. Meestal doe ik het in glazen flessen.

Vlak voor het serveren: rooster je de amandelsnippers in een droge koekenpan. Doe de soep in een bord. Garneer met een beetje olijfolie en de geroosterde amandelsnippers.

Smakelijk!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *