google.com, pub-5123327830521360, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Fat Head

1
444

Ik heb net deze documentaire gekeken. Het steekt de draak met een andere documentaire die je misschien wel kent: Super Size me. Het blijft me verbazen hoe we met zijn allen voor de gek gehouden worden over wat wel en niet gezond is voor ons! De film is wel erg op Amerika gericht en daarom soms voor ons Nederlanders komisch. Vooral het stukje over hoe de kinderen van en naar school gebracht worden.

De maker, Tom Naughton, toont aan dat wat SuperSize me laat zien niet helemaal klopt. Hij liet zien dat wanneer je iedere dag bij McDonalds eet je niet meteen veel te dik en ongezond wordt. Daar is meer voor nodig. De tussendoortjes en beweging zijn mede bepalend voor het dik worden. Daarnaast geeft hij terecht aan dat McDonalds je niet dwingt om extra veel te eten. Ieder persoon maakt zijn eigen keuzes. Helaas leert de overheid ons niet wat die juiste keuzes zijn.

Wat ik wel storend vind is dat het in Amerika zo schijnt te zijn dat veel mensen goedkoper uit zijn met een fastfood maaltijd dan met het kopen van verse groente. (dit zag ik in de documentaire Food Inc.)

Schokkend vond ik ook dat er in wetenschappelijke onderzoeken waar een groot deel van de mening over hoe we zouden moeten eten gewoon niet kloppen!

Er komen veel wetenschappers aan het woord die je haarfijn kunnen uitleggen waarom veel koolhydraten niet goed voor je zijn, waarom dierlijk vet geen hartklachten veroorzaakt en nog veel meer.

Ik kan de film helaas niet in deze post plaatsen, maar via deze link kun je hem wel bekijken: Fat Head op Vimeo.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here