Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Ei-hapje met zalm

Ik heb al heel wat gekookt voor vrienden. Nu ik steeds meer op voeding let wil ik ook steeds meer dat alles tijdens het etentje aan mijn ‘eisen’ voldoet. Biologisch, suikervrij en glutenvrij. Vorige week kwamen er weer vrienden eten. Het toetje had ik al snel bedacht als ook de soep. Nu nog een amuse een voorgerechtje en het hoofdgerecht.

Voor het hapje vooraf was ik in een kookboek aan het bladeren wat ik eens als relatiegeschenk van een reclamebureau had gekregen. Ik zag daar mini omeletjes met een bepaalde topping. Ik bedacht me dat ik een siliconen muffinvorm heb voor kleine muffins. Als ik nou eens eieren kluts, wat kruiden toevoeg en een bodempje van dat mengsel in die muffin vormpjes doe. Hup en de oven en even wachten. Zou dat werken?? Nou en of! Dat werkt prima. Je krijgt dan perfecte mini omeletjes die je naar wens kunt toppen. Ik gebruikte als topping wat gerookte zalm en mascarpone. Wanneer je geen zuivel wilt dan kun je er ook voor kiezen om wat (zelfgemaakte) mayonaise te gebruiken.

Heel eenvoudig dus:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Neem 2 eieren en kluts deze met wat kruiden naar wens. Ik gebruikte bieslook en peterselie. Vet de muffinvorm in met wat (kokos)olie. Giet het ei mengsel in de vormpjes. Een bodempje van ongeveer een halve of 3/4 centimeter.

Zet dit voor ongeveer 10 minuutjes in de oven. Houd het een beetje in de gaten. Het is klaar wanneer het ei helemaal gestold is.
Laat de omeletjes een klein beetje afkoelen en haal ze uit de vorm. Mocht je nog beslag over hebben, dan kun je dit nog een keer herhalen.
Ik had ongeveer 15 omeletjes van 2 eieren.

Doe wat zalm (MSC) op het eitje en daar boven op een theelepeltje geklopte mascarpone of mayonaise. Garneer met een klein stukje rode ui en peterselie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

5 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Wat kunnen we er nog meer op doen ipv zalm? Voor de niet visliefhebber? Ham met wat monchou en rode paprika? Iemand nog ideetjes?

 2. Hallo Barbara,

  Ik heb je ei zalm hapjes uitgeprobeerd. Ik haal uit twee eieren maar 4 omeletjes. De doorsnede van de muffin vormpjes die ik heb gebruikt is zes centimeter. Heb je melk door de eieren gehaald dat je meer beslag had?
  Ik wil ze graag maken voor oud&nieuwjaar.
  Ik hoor graag van je.

  Groetjes, Cemile

 3. Hallo Barbara, wat heb je toch steeds weer leuke recepten! Ben nog niet zo lang bezig met anders eten en ben zeer blij met jouw recepten! Waar je de tijd ook vandaan haalt! Complimenten!

 4. Hallo Barbara,

  Wat een leuk, gezellig en gezond hapje heb je gemaakt! Ik ga het zeker een keer namaken net zoals vele andere recepten op deze site!

  Bedankt voor het delen van de gezonde snacks.. Helemaal fan!

  Groeten Aranka