google.com, pub-5123327830521360, DIRECT, f08c47fec0942fa0

De Blije Big – Biologisch vlees

0
355

Sinds 1 januari van dit jaar eten wij thuis vooral biologisch.  Ik merkte wel dat dit een stuk kostbaarder is dan niet-biologisch eten. Vooral het biologische vlees is een stuk kostbaarder. Daarnaast is het assortiment bij de supermarkt ook niet zo uitgebreid. Nu kun je naar een biologische supermarkt gaan. Maar een vriendin tipte me en vertelde dat er in de buurt een boerderij is waar ze biologisch vlees verkopen. Varkens en rundvlees van eigen slacht en kippen die ze inkopen. De Blije Big.

Het leuke is dat ze bij deze boerderij ook pakketten verkopen. Wanneer er weer stieren of varkens geslacht worden kun je pakketten van 10 tot 14 kilo kopen voor een vast prijs per kilo. Je krijgt van alles. Gehakt, speklappen, varkenshaas, hamlappen, schnitzel, runderlappen, biefstuk, sukade enz. Ideaal. Wanneer je je biologisch vlees op deze manier koopt is het ook helemaal niet duur meer. Je betaalt wel een hoop per keer. Maar dan kun je ook een hele poos vooruit. En het allerbelangrijkste het is gezonder en heel erg lekker!

Je moet het vlees wel nog zelf per 4 stuks of net wat je wilt in een zakje doen en invriezen. Ik heb hier speciaal een vacumeer-machine voor gekocht. Dan blijft het vlees langer goed in de vriezer. Ik moet zeggen dat dit voor ons perfect werkt! Uiteraard moet je ook voldoende ruimte in je vriezer hebben…..

Vorig artikelIJsthee
Volgend artikelAppelflapjes
Avatar
Er staan weer workshops gepland! Lijkt het je leuk om mee te doen kijk dan eens onder tab workshops. Misschien zit er een leuke voor je bij!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here