Chocolade mousse

8
236

De feestdagen komen er weer aan. Tijd voor wat feestdagen-waardige recepten. Deze chocolade mousse is best eenvoudig te maken en echt heerlijk! Buiten de suiker in de chocolade is er geen extra zoet toegevoegd. Dat heeft dit recept ook helemaal niet nodig.

Gisteren stelde ik op Facebook de vraag of jullie wel eens toetjes eten. Ik kreeg verschillende reacties varierend van nooit, tot fruit, tot soms. Wij eten zo goed als nooit een toetje. Soms pakken de kinderen nog een stuk fruit na het eten. Wat we wel regelmatig doen is na het eten samen een kop thee drinken met een klein blokje chocolade. En heel soms een toetje als dit.

20131127-124508-Canon PowerShot SX230 HS

Je hebt nodig:

  • 1 reep 72% chocolade van 100 gram
  • 80 ml water (dit is precies 1/3 cup)
  • 1 eetlepel hazelnootpasta
  • 2 grote eieren (zo vers mogelijk)
  • 18 hazelnoten en 6 walnoten voor de garnering

Doe ongeveer 2 vingers dik water in de pan. Het maakt niet uit als dit niet precies is.

Zet de pan op het fornuis en maak het water warm op een laag pitje

20131127-102258-Canon PowerShot SX230 HS
20131127-102329-Canon PowerShot SX230 HS

Maak het pak chocolade open. Breek de chocolade in stukjes en doe de chocolade in de kom. Doe de 80 ml water erbij.

Doe vervolgens ook nog een flinke eetlepel pasta in de kom. Hang de kom in de pan. De chocolade smelt langzaam.  Roer alles goed door elkaar totdat de chocolade helemaal gesmolten is.

Splits ondertussen de eieren in de witten en de gelen. Klop eerst de eiwitten in een brandschone kom stijf. Mix daarna de eigelen totdat ze romig zijn en bleek-geel geworden zijn.

Wanneer het chocolade mengsel gesmolten is en goed doorelkaar is gemengd haal je het van het vuur af. Laat het even wat afkoelen. Doe 2 eetlepels van het chocolademengsel bij het eigeel en meng dit goed. Doe vervolgens de gelen bij de chocolade en roer goed door elkaar. Spatel tot slot de eiwitten voorzichtig door het chocolade mengsel heen.

Verdeel over 6 glaasjes, garneer met de noten en laat minimaal 45 minuten in de koelkast opstijven.

Enjoy!

20131127-124153-Canon PowerShot SX230 HS
20131127-124849-Canon PowerShot SX230 HS

8 REACTIES

  1. Hoi Barbara,

    Leuke recepten en lekker eenvoudig.

    1 ding geloof ik niet, het antwoord wat je op Facebook kreeg.
    – Politiek correct antwoord
    – Het zijn al mensen die jou levenswijze volgen
    – Men durft het niet te maken om er iets anders neer te zetten, dus politiek correct

    Ik kom bij veel mensen, spreek veel mensen en ga ook regelmatig met (jongeren) kinderen om en vele hebben helaas een afkeer voor fruit.
    ( Dit kan inderdaad met de opvoeding te maken hebben)
    Maar vrijwel overal worden toetjes gegeten in de vorm van yoghurt of vla.
    Kinderen zijn er in ieder geval razend op want dat merk je op clubs en feestjes.

    Het feit is ook dat wanneer ouders nauwelijks fruit eten kinderen dat vaak ook niet willen.
    En kinderen proberen hun ouders trots op ze te laten zijn door hun eet manieren over te nemen.
    Maar als kinderen de kans krijgen zijn ze er even gek op als vrouwen op chocolade.

    Ik ga dit toetje dan ook zeker uitproberen.

  2. Ik kan niet wachten dit recept uit te proberen! Sinds ik op een tarwe vrij, melkvrij en suikervrij dieet ben, is chocolade een van de dingen die ik het meest mis!
    Ik zag dat je het over hazelnoot pasta hebt in het recept, maar als ik op de link klik, krijg ik witte amandelpasta. Welke raad je aan te gebruiken in dit recept? En gaat het indien het hazelnootpasta is, om pure gemalen pasta van hazelnoten, of met toegevoegde cacao?

  3. De feestdagen zijn inmiddels voorbij maar dit recept ga ik toch gewoon morgen uitproberen. Choclademousse, daar word ik gewoon blij van en deze zeit er heerlijk uit !

    • Natuurlijk kun je deze chocolade mousse ook op niet feestdagen eten. Het smaakt dan net zo lekker! 🙂 Ik ben benieuwd wat je er van vindt. Laat je dit nog weten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here