google.com, pub-5123327830521360, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Chili con carne met munt yoghurt

0
726

Een paar keer per jaar spreken mijn nichtjes en ik af om samen lekker te eten en bij te kletsen. Dit doen we al jaren. Heel gezellig. “Helaas” is een van de 2 dames nogal kieskeurig wat eten betreft. Ze lust niet zo veel. Wèl houd ze van mosselen. Dat eten we dan ook vaak als we samen eten. Er stond weer een etentje bij mij gepland. Ik hoopte dat ze een keer iets anders wilde proberen. Ik belde haar om dit af te stemmen. “Chilli con Carne?! Ja doe maar, prima”. Mooi! De hele dag heeft ze op haar werk gehoord: “ik vind het ook niet zo”, “misschien valt het mee”, “ik kan wel wat lekkerders verzinnen”.

Ik had de chili gemaakt samen met munt yoghurt, guacamole en tortilla chips met wat kaas uit de oven. Allebei mijn nichtjes vonden het heerlijk en vroegen mij het recept op te schrijven zodat ze het zelf ook konden maken:

 • 1 blik of pot bruine bonen
 • 1 klein potje linzen
 • 250 gram gehakt
 • 1 pot biologische passata (gezeefde tomaten)
 • 1 flinke ui in stukjes gesneden
 • 1 paprika in stukken
 • 1 teen knoflook, geperst
 • 2 theelepels djinten
 • 1 theelepel chilipoeder
 • kokosolie of olijfolie
 • zout en peper naar smaak.
 • 1 pot Griekse yoghurt
 • 1 handvol muntblaadjes

Verwarm de kokos- of olijfolie in een hapjespan. Fruit de gesneden ui totdat hij glazig is samen met het geperste teentje knoflook. Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Dan kan de paprika in de pan. Laat de paprika ook even aanfruiten. Doe daarna alle overige ingrediënten bij het gehakt-ui mengsel en laat dit even pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

Voor de muntyoghurt hak je de muntblaadjes fijn en die roer je door de Griekse yoghurt.

Schep het daarna op een bord met een flinke dot muntyoghurt.

Smakelijk!

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here