Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Chia pudding met sinaasappel

Heb jij al eens chia pudding gemaakt? Het is lekker en voedzaam. Het is ook binnen no-time gemaakt. Bovendien zit het vol met gezonde eigenschappen. Chia zaad bevat bijvoorbeeld veel magnesium en omega 3 vetten. 2 Dingen die we vaak te kort komen in ons dieet. Chia zaad is een mooie manier om deze stoffen weer aan te vullen. Nu hoor je mij niet zeggen dat je iedere dag veel chia zaad moet gaan eten. Zoals altijd is een goede variatie in dat wat je eet heel belangrijk. Alleen op die manier krijg je zo veel mogelijk vitaminen, mineralen binnen en voorkom je dat je teveel van een specifieke slechte stof binnenkrijgt. Iedere gewas heeft namelijk zowel goede als slechte stoffen in zich. Het is maar dat je het weet.

Chia pudding-1

Begin de avond van te voren. Doe 2 el chia zaad in een kom of glas. Giet hier de kokosmelk en het water overheen en meng door elkaar. Zet dit in de koelkast.

De volgende ochtend haal je het glas uit de koelkast. Roer nog een keer om. Schil de sinaasappel. Snijd te partjes tussen de vliezen uit, als je tijd hebt. Anders neem je gewoon de hele partjes, met vlies en al. Nog gezonder ook.

Top het met wat rauwe cacaonibs.

Enjoy!

Chia pudding-2

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *