Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Caldo Verde met chorizo (boerenkoolsoep)

Zoals in de vorige post al geschreven heb ik vandaag Caldo Verde gemaakt. Boerenkool is de meest gezonde groente die er bestaat. Vandaar mijn experimenten met verschillende boerenkoolrecepten.

Vanmiddag heb ik mijn versie van caldo verde gemaakt. Een Portugeese soep.

  • 1 teentje knoflook (in stukjes)
  • 2 uitjes (fijngesneden)
  • 4 aardappeltjes (geschild en in blokjes)
  • 500 gram boerenkool (in kleine stukken)
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • kokosolie of olijfolie
  • 1 kopje quinoa
  • 100 gram chorizo (in blokjes)

Verwarm de kokos- of olijfolie in een soeppan. Doe de ui en knoflook in de pan en laat dit even sudderen totdat de ui glazig is. Voeg daarna de aardappeltjes toe en laat dit even mee sudderen. Voeg daarna de boerenkool, water en bouillonblokjes toe. Laat dit een poosje koken totdat alle ingrediënten gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer tot je een mooie gladde substantie hebt. Nu kan de quinoa en de chorizo aan de soep toegevoegd worden. Verwarm nog door totdat de quinoa gaar is.

Ik heb dit gegeten als maaltijdsoep met wat stokbrood.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *