google.com, pub-5123327830521360, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Boek: Verrukkelijk van Ruth Reichl

0
534

Zo. Eindelijk weer eens tijd en zin om te gaan schrijven. Diegenen die me al langer volgen weten dat ik half februari begonnen ben met een nieuwe baan nadat ik een dikke 7 maanden thuis had gezeten. Ik merkte al snel dat het schrijven op mijn blog niet zo makkelijk ging. Mijn hoofd zat steeds zo vol met dingen van mijn baan. Bovendien moet je als community manager van een super leuk time management spel (Delicious van GameHouse) natuurlijk ook alle spellen kennen. Tja en het “nadeel” van die spellen is, dat ze zo lang duren. Je kunt er uren mee bezig zijn! Heel leuk, maar het kost dan ook veel tijd. Nu ben ik bij met de spellen (er zit namelijk een verhaallijn in) heb ik ook weer tijd voor andere dingen: Lezen! Ik had (en heb) nog een hele stapel boeken liggen om te lezen. Een voor een…..

Het eerste boek wat ik las was Verrukkelijk van Ruth Reichl. Toen ik het verzoek kreeg of ik dit boek wilde ontvangen hoefde ik niet lang na te denken. Een “gewoon” leesboek wat over lekker eten gaat. Perfecte combi!

IMG_3566

Het boek gaat over Billie Breslin die een baan vindt bij Delicious! Ze heeft haar school niet afgemaakt en ze kookt zelfs niet eens. Daar heeft ze zo haar redenen voor. Maar Billie heeft een perfecte smaakzin. Ze kan duizend-en-een smaken onderscheiden en herkennen in een gerecht. Een absolute gave! Binnen een aantal maanden heeft Billie haar eerste stuk geschreven. Een stuk wat erg goed ontvangen wordt. Maar dan sluit plots Delicious! haar deuren. Billie mag als enige in het prachtige herenhuis blijven om de Delicious! garantie af te handelen. De garantie houdt in dat als een recept niet goed is, de klant haar geld terug krijgt.

Wanneer ze door het pand struint en op plekken komt waar ze voorheen niet kwam ontdekt ze prachtige bibliotheek. En wat ze vervolgens in de bibliotheek vind zet haar leven op zijn kop.

Dit boek leest als een feel goed movie als Bridget Jones of Notting Hill. Het is heerlijk ontspannend, grappig, de karakters zijn mooi beschreven. En wanneer voedsel of ingrediënten worden beschreven dan kun je ze haast proeven!

Benieuwd naar dit boek? Je kunt het kopen op oa bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here