Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Bleekselderij met champignons

Dit is een old-time favorite. Mijn moeder maakte dit wel eens en deed er dan ook nog uitgebakken spekjes bij. Erg eenvoudig, lekker en gezond. Marco was bang het niets te vinden, maar ook hij vond het lekker. Misschien omdat alle groente biologisch is en nog meer smaak heeft. Ik weet het niet. Feit is dat hij hier voorheen niet over te spreken was.

  • 1 stronk bleekselderij
  • 1 bakje champignons
  • 1 uitje
  • olijfolie
Snijd de ui fijn. Ontdoe de bleekselderij van de hardere “slierten” die er soms op kunnen zitten en snijd in stukjes. Aan mijn stronk bleekselderij zat ook flink wat blad. Dit heb ik ook gebruikt. Haal het meeste zand van de champignons met een keukenpapiertje of een speciaal borsteltje. Snijd de champignons door de helft of in kwarten.
Verwarm de olijfolie in een hapjespan of wok. Fruit het uitje totdat het glazig is. Voeg dan de champignons en bak deze even mee.

Voeg na een minuut of 3 de bleekselderij toe en hussel alles door elkaar. Doe een deksel op de pan en laat de groente in een minuut of 8 gaar worden. Het gerecht is klaar wanneer de bleekselderij gaar is. Breng naar wens op smaak met peper en zout.

Ik had nog een flinke portie over. Hiervan samen met nog wat restjes kip heb ik een heerlijke salade gemaakt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Zo’n simpele combinatie – maar inderdaad, het werkt erg goed. Het zachte van de champignons en de bite van de bleekselderij zijn erg lekker bij elkaar. Spekjes zou ik er zeker niet bij doen.
    Ga ik vaker maken. Bedankt voor je recept!