google.com, pub-5123327830521360, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Beter met voeding – Mia Tjioe-America

0
584

Vorige week ben ik naar een heel interessante lezing geweest van Jeroen America. De lezing ging over het boek “Beter met voeding” van Mia Tjioe-America. Op de achterkant van het boek staat het volgende:

Door een overdaad aan industriële bewerkingen wordt ons voedsel tegenwoordig ontdaan van onmisbare “vitale” bestanddelen, waardoor het lichaam in de loop van vele jaren tekorten opbouwt. Deze tekorten veroorzaken op den duur storingen in onze stofwisseling die zich op de meest uiteenlopende wijzen manifesteren in de vorm van lichamelijke en/of psychische klachten. Doordat de tekorten slechts langzaam worden opgebouwd, ontstaan ook de klachten geleidelijk. Een relatie met verkeerde voeding is daarom vaak het laatste waar je aan zou denken…..

 

De opbouw van tekorten wordt doorgegeven aan de volgende generatie en werkt daardoor cumulatief. Een baby kan zo ter wereld komen met een nog grotere achterstand dan zijn ouders. Dit verklaart mede waarom welvaartsziektes op een steeds jongere leeftijd toeslaan.

Dit boek geeft een totaal andere kijk op voeding dan we gewend zijn. Dogma’s en blinde vlekken uit de moderne voedingsleer als bon van veel misverstanden worden haarfijn ontleed en vervangen door een ander basisidee.

In haar praktijk voor voedingstherapie behaalde Mia Tjioe-America opzienbarende resultaten bij de behandeling van chronische aandoeningen bij haar patiënten. Aan de hand van voorbeelden wordt duidelijk gemaakt hoe symtomen van opgbouwde tekorten herkend kunnen worden en hoe deze verminderen of opgeheven worden door volwaardige voeding.

De aanvulling op de voedingsleer, de voorbeelden van duurzame genezing door voeding en de beproefde, praktische voedingsadviezen maken dit boek tot een ideale gids voor iedereen die geïnteresseerd is in een gezonder leven van zichzelf, zijn gezinsleden of zijn patiënten.

In dit boek wordt op een eenvoudige manier uitgelegd hoe je met voeding je fijner kunt voelen. Juist aan alle vage klachten die veel mensen hebben en waar maar weinig huisartsen wat mee kunnen kan iets gedaan worden door een ander eetpatroon. Eet volwaardige voeding en eet gevarieerd zijn de basisprincipes die in dit boek beschreven worden.

Ik vind het ook erg interessant wat Mia zegt over levende voeding. Ik moest daarbij denken aan de “Raw-stroming” waar ik ook het een en ander over aan het lezen ben. Ze beschrijft dat rauwe voeding een cruciaal onderdeel is van onze dagelijkse voeding. Reden te meer om ook uit die stroming nog meer lekkere recepten te proberen!

Wat mij betreft een echte aanrader! Het boek is onder andere bij Bol.com te koop. Wanneer je ook geinteresseerd bent in een lezing van Jeroen America dan kun hier infomatie over vinden op de site beter met voeding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here