google.com, pub-5123327830521360, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Barbara Eet is bijna 3 jaar – give away!

78
762

Wat gaat de tijd snel! Volgende week zondag bestaat mijn blog 3 jaar! Een mooi moment om jou als lezer te bedanken! Dank je wel voor het volgen van mijn blog, voor het achterlaten van reacties. Door jou als lezer wordt een hobby echt een passie. Het is leuk om te lezen dat je een positieve invloed hebt op mensen. Dat ik mensen op weg kan helpen naar een gezonde levensstijl. Dat maakt me echt trots. Dus een groot

DANK JE WEL!

Een verjaardag is altijd een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. Een beetje hetzelfde gevoel voor mij als bij Oud & Nieuw. Eigenlijk veranderd er vaak heel veel zonder dat je je daar echt bewust van bent. Maar wanneer je even stilstaat en terugkijkt dan pas zie je het. Zo ook het afgelopen jaar. Hoewel, er is een verandering die ik waar ik niet hard over na hoef te denken om me deze te herinneren…..

Boventallig

De grootste verandering in het afgelopen jaar is het feit dat ik boventallig ben bij Achmea / Interpolis.

Ik heb mijn blog altijd naast mijn baan van 32 uur per week bijgehouden. Ik hield me daar bezig met community management. Mijn focus lag op het analyseren van alle data. Helaas moeten bij Achmea 4000 personen op zoek naar een andere baan. Ook voor mij is er geen plaats meer. Ik weet nog niet of het voor mij “helaas” is. Het biedt namelijk ook kansen om me op een ander vlak weer verder te ontwikkelen. De afgelopen weken ben ik erg aan het nadenken over dat wat ik nu eigenlijk wil. Wil ik weer voor een baas werken, wil ik voor mijzelf werken of een combinatie van beide? Eigenlijk, diep in mijn hart weet ik het wel.

Het liefst wil ik voor mijzelf werken. Daar ben ik wel uit. Maar wat vind ik dat spannend. Ik weet niet of ik wel durf. Zal ik wel genoeg kunnen verdienen? En wat ga ik dan allemaal doen? Ik weet dat ik in WordPress websites kan maken, ik kan nog veel meer doen met dit blog, ik kan meer workshops gaan geven etc.

De komende periode ga ik besteden aan het doorrekenen van mijn plannen en gesprekken voeren met mensen die ook een dergelijke stap hebben gemaakt. Ik hoop zo vertrouwen te krijgen om door te gaan. Wanneer je in een week tijd 3 verzoeken tot het maken van websites krijgt, dan moet je daar iets mee, toch?

Ik schrijf het bewust hier op mijn blog. Op de een of andere manier wordt het dan serieuzer voor mijn gevoel. 🙂

keep-calm-even-though-i-m-unemployed-2

CrossFit

Omdat ik boventallig ben en nu vrijgesteld ben van mijn dagelijkse werkzaamheden heb ik tijd gekregen om het sporten serieus op te pakken. En wat bevalt dat goed! Ik wilde dolgraag crossfit gaan doen. Alleen de plekken waar je crossfit kunt doen zijn nog niet zo talrijk. Sinds januari van dit jaar wordt er in Waalre bij YouAct crossfit gegeven door o.a. Frouke Oonk. De lessen worden gegeven aan groepen van maximaal 8 personen. Small group training. Je krijgt daardoor enorm veel persoonlijk aandacht. Helemaal top! Ik ben daar gemiddeld 3x per week te vinden. Na afloop van een les ben je echt “dood” maar daarna voel je je super!

foto

Veel nieuwe contacten

Ik heb het afgelopen jaar ook heel veel nieuwe mensen leren kennen. Op Facebook richtte ik een groep op voor de foodbloggers in de gezonde hoek. Veel bloggers over paleo of iets wat daar op lijkt. In januari van dit jaar hadden we onze eerste bijeenkomst en nog niet zo lang geleden in augustus de 2e. Het is heel leuk om met mensen te kunnen sparren die dezelfde passie hebben als jij!

Door deze Facebook groep is ook ons gezamenlijk e book tot stand gekomen. Ook een erg leuk project waar ik veel van geleerd heb. Helaas is dit e book niet meer te koop.

puur en lekker eten collage

Boek Eet Paleo

Een van de dames in de Facebook groep is Marinka Bil van Eet Paleo. Marinka heeft zich het afgelopen jaar beziggehouden met het schrijven en fotograferen van recepten voor haar boek Eet Paleo. Het is een prachtig boek geworden bomvol recepten en achtergrond informatie.

Het boek heeft maar liefst 296 pagina’s, 150 recepten allemaal voorzien van een hele mooie foto’s. Dit boek is echt een aanwinst in je boekenkast. Toen het boek uitkwam heb ik het uiteraard meteen besteld. Mijn eerste reactie toen ik de mooie verzenddoos openmaakte was “wow wat een dik boek!”.  Toen ben ik er lekker voor gaan zitten om eens door het boek heen te bladeren. Na iedere pagina werd ik enthousiaster. Wat een mooie aanwinst is dit boek! Volgens mij is dit ook het eerste volwaardige Paleo kookboek wat in het Nederlands te koop is. (in gedrukte vorm). Je kunt het boek kopen bij oa Puur Mieke en uiteraard bij Eet Paleo. Ik hoop dat dit boek straks in iedere boekhandel te vinden is. Dat verdient het echt!

CoverEetPaleo

Give away!

Weet je wat nou zo leuk is? Ik mag 1 exemplaar van dit boek weggeven!

Wat moet je doen om kans te maken? Laat een reactie achter op dit bericht en vertel wat jij vindt dat beter kan aan dit blog.  Alle feedback is meer dan welkom! Om je kans te verdubbelen deel je mijn bericht op Facebook of RT mijn bericht op Twitter.

Meedoen kan tot en met 28 september 09:00. Daarna maak ik de winnaar bekend.

De actie is voorbij! De winnaar is bekend: Isolde. Isolde bedankt voor je uitgebreide feedback. Ik neem contact met je op voor je adresgegevens. 

78 REACTIES

 1. Hoi Barbara,

  Gefeliciteerd met het 3-jarige bestaan van je blog. Ik volg die nog niet zo heel lang maar ben heel blij dat hij bestaat. Ik vind de blog uitstekend en deel vaak jouw recepten op Facebook. Eventuele verbeterpunten kan ik momenteel niet verzinnen, dus ga vooral door met de blog. Hij is een inspiratie voor mij en vast en zeker voor vele anderen. De mensheid zou veel gezonder zijn als iedereen zich bewust met pure voeding bezig zou houden en genieten van al dat lekkers.
  Nogmaals gefeliciteerd en succes verder.Groetjes, Vera

 2. Hoi Barbera,,

  Ik heb net een uur lang (zo zie ik) geprobeert te reageren op je site bij de winactie voor het boek maar ik kom er niet door…. helaas maar wat ik in het kort ( want ik heb de tekst reeds meerdere keren geschreven) als tip mee wilde geven is dat ik geen \”wie ben ik knopje \”kan vinden. ik vind het altijd prettig te weten waar iemand zijn bevindingen op basseerd .

  zo even kort dus ik kijk nu echt scheel 🙂
  succes verder
  groet anne

 3. Hoi Barbara,

  De vorige keer vroeg je ook om verbeterpunten. Dat was voor mij: meer blogposts! En jawel, ik vind dat dat goed is gelukt! Verder niets op aan te merken, topsite!!!
  Ik deel je bericht op Facebook.

  Groetjes, Linda van Venrooij

 4. Ik ben sinds kort mij gaan verdiepen in voeding en wat dat voor je doet. Ik heb al diverse recepten geprobeerd en ike ben echt om! Ik voel me al een stuk beter. Vooral goed en puur eten sprak mij erg aan. Niet meer zonder na te denken allerlei smaakversterkers naar binnen werken maar zelf kruiden en weer echt eten proeven. Groente en fruit wordt al goed gegeten bij ons thuis maar zelfs dat is uitgebreid en de geraffineerde suikers enz. zijn zo goed als gehalveerd al dan niet verdwenen.
  Ik maak crackers, bak zelf brood, brownies en vooral de sinaasappelsnoepjes zijn niet meer weg te denken. Dus dit boek lijkt mij een goed begin/aanvulling van wat ik tot nu toe allemaal heb gemaakt/geëxperimenteerd. Ik ben en blijf fan van barbaraeet, oerkracht en voedzo maar een boek lijkt mij heerlijk. Die hoef ik niet steeds op te laden als ik weer eens uren zit te zoeken en zit te lezen over voeding en recepten

 5. Ik ben erg blij dat ik je blog ontdekt heb. Een vriendin wees me op het bestaan, omdat ik graag kook maar helaas van veel producten buikpijn krijg, zoals melk en graan. Nu ik zwanger ben vind ik het des te belangrijker om gevarieerd te eten. Pas heb ik het e-book gekocht waaraan je hebt meegewerkt. Een aanwinst! Naar het paleo kookboek ding ik dan ook graag mee. Als tip kan ik alleen zeggen : ga zo door. Goede recepten en interessante posts, zoals ook over ADHD en eten.

 6. Wat een gave winactie!

  Sinds november vorig jaar eet ik paleo, en vrijwel direct ben ik toen jou blog gaan volgen. Ik vind dat je een hele prettige manier van schrijven hebt en je recepten geven mij erg veel inspiratie. Het zou natuurlijk geweldig zijn als je voor jezelf kan starten! De enige tip die ik je kan geven is dan ook: doen! Ik wens je daarbij heel veel succes.

  Op naar de volgende 3 jaar!

 7. Beste Barbara,

  Ik heb je Blog/ website aan een kritische blik onderworpen, conform je verzoek. Inhoudelijk niets op aan te merken. Leuke, overzichtelijke site. Taaltechnisch zijn er wel wat verbeterpunten te vinden. Je schrijfstijl kenmerkt zich door “spreektaal” te gebruiken. Dat maakt het makkelijk leesbaar en spreekt aan. Het risico is dat zinnen lang worden. Dan is het gebruik van leestekens essentieel om de zin vloeiend te laten verlopen. Ik mis het gebruik van komma’s om hoofd- en bijzin te onderscheiden. Alternatief is om de zinnen op te splitsen in meerdere korte zinnen. Verder valt me op dat je fouten maakt met de uitgangen van de vervoegde werkwoorden. Het gaat dan om de “d”, “t” en “dt”. Je gebruikt de vervoeging van een voltooid deelwoord, waar stam + t gebruikt moet worden. Voorbeeldzin ter illustratie: “Eigenlijk veranderd er vaak heel veel waar je je niet bewust van bent”. “Er” kun je vervangen door “het”. Dat is de derde persoon enkelvoud. De vervoeging van de onvoltooid tegenwoordige tijd is dan stam + t. Stam van het werkwoord “verandenderen” is “verander”. Als vervoegd werkwoord in deze zin: “verander” + t » “verandert”. De juiste vervoeging wordt dan: “Eigenlijk verandert er…. “.

  Ik hoop dat je mijn feedback kan gebruiken. Het zijn veelgemaakte fouten. Als blogger is het een uitdaging om deze fouten er uit te destilleren. Dat geeft een nog professionelere uitstraling aan je site. Heel veel succes!!! Enne…, maak ik nog een klein kansje op het weg te geven Paleo-boek, na mijn ongezouten ktitiek? 🙂

 8. Gefeliciteerd!!! Ik zou zeggen ga zo door..
  Je inspireert me enorm en ga zo vooral door met andere te inspireren en bewust maken van gezond eten!!
  Op naar de 5 jaar:)

 9. Hee Barbara,

  Ik doe heel graag mee met de give-away actie. Voornamelijk omdat ik gewoon echt niet kan wachten tot Sinterklaas! 😀

  En uiteraard gefeliciteerd met het driejarig bestaan van je blog, ik hoop dat er een tijd komt dat je je helemaal kunt focussen op dat wat je het liefste doet… Succes!

 10. Ik ben vaak op je website aan het kijken om leuke, lekkere gerechten uit te zoeken, om zo weer eens wat anders op tafel te kunnen zetten. De site vind ik fijn overzichtelijk en ook je ‘eigen verhaal’ vind ik ‘mooi’ en eerlijk beschreven. Veel mensen in mijn omgeving zitten in hetzelfde ‘schuitje’ v.w.b. werk en ik vind het een hele goede instelling dat je vooruit kijkt en waarschijnlijk wel gaat doen waar je hart ligt. Ik heb eigenlijk alleen maar een positieve indruk van je website. Wat misschien wel een leuke aanvulling zou kunnen zijn, is een ‘kopje’ waar je bijvoorbeeld je keukengereedschap / apparatuur in zet, want het werkt altijd fijner als je goed gereedschap hebt. Het aanbod van keukenbenodigdheden is zo enorm groot dat je vaak tussen de bomen het bos niet meer ziet.

  Heel veel succes verder!
  Groeten,
  Inge

 11. Hoera, gefeliciteerd met je 3 jarig blog!! Ik volg je vooral via Facebook, waar ik heel veel tips, recept-ideeën en Wetenswaardigheden doe. Ons gezin is al een poosje bezig om gezonder en bewuster te gaan eten en dit bevalt goed. We hebben al een paar E-books in ons bezit, maar het Eetpaleo kookboek zal een welkome aanvulling zijn. Een “echt” kookboek ( hardcover), met tips en nieuwe (lekkere) recepten. Heel veel succes met alles en cross-fit-ze!

 12. Wat leuk dat dit blog al drie jaar bestaat, van harte gefeliciteerd!!! Het is dan ook een behoorlijk uitgebreid blog en je vraagt om verbeterpunten …

  Nu ben ik best wel kritisch en heb ik met die kritische blik alles doorgelopen. Ik zie eigenlijk vooral positieve punten. Alles lekker overzichtelijk en een super duidelijke recepten index. Mooi gerangschikt. Wel vind ik dat er veel recepten op staan met niet alledaagse ingrediënten. Nu ben ik best wel van het experimenteren, maar dingen als kelpnoodles zegt mij niets. Voor mosselen, pompoen en paksoi ga ik ook niet. Ik ken de smaken niet en denk dat onze kinderen dit niet kunnen waarderen. Misschien ook wat laagdrempelige recepten erbij?

  Meer kan ik echt niet verzinnen 😉 Ga vooral zo door!

  Hartelijke groet,
  Marleen

 13. Ik heb je site pas ontdekt en al de nodige recepten gezien die ik wil gaan proberen! Wat een fijne site! Wat mij betreft hoef je hier niets aan te veranderen! Ik zou het boek graag winnen, maar kan echt geen verbeterpuntje verzinnen… Ik pobeer sinds een aantal maanden min of meer paleo te eten, omdat mijn kinderen allebei last van eczeem hebben en ik heb gemerkt dat hun huid een stuk rustiger wordt als we minder zuivel en graan eten. Maar vooral graan blijkt erg moeilijk om te verminderen, vooral omdat de kinderen graag brood eten… dus een boek vol paleo inspiratie zou ontzettend fijn en zinvol zijn voor ons!
  Succes met je site en met dit keuzepunt in je leven! Ik zou zeggen, volg je gevoel en ga ervoor. Ik blijf je site zeker volgen!

 14. hoi, oktober is een maand voor ons gezin met nieuwe inzichten. mijn stopt met roken, ik ga aan de slag met de sugar challenge en ook onze dochter doet mee om weinig tot geen suiker te eten.
  we hopen dat jou boek vele leuke recepten heeft zodat we tijdens de challenge maar ook daarna het makkelijk kunnen volhouden. groetjes uit friesland, ella

 15. Hallo Barbara, Ik vind je website altijd ‘zacht’ overkomen, rustig, maar nu, mijn een hopelijk te voorkomen migraine, valt het rechter deel van de pagina mij erg druk (maar ligt vast aan dit moment). Maar misschien zou je rechter kant iets kleinere advertenties kunnen? Dan komt naar mijn idee je tekst nog meer tot zijn recht. Verder mooie illustraties, heldere tekst.
  Ik ken dit boek nog helemaal niet, doe dus graag mee aan je give-a-way. En proficiat met alweer je derde jaar!

 16. Barbara, hele fijne, inspirerende blogsite heb je.
  Veel leuke en interessante recepten. Wat mij betreft hoef je daar niets aan te veranderen.
  Ik ken je nog maar amper, maar ik heb het gevoel dat jouw talent absoluut ligt in het organiseren en inspireren, dus ik zou je aan willen raden om gewoon die duik te nemen om voor jezelf te beginnen. Mocht het op niets uitlopen, wat ik niet verwacht gezien je kwaliteiten, kun je altijd nog voor een baas gaan werken. Succes met de keuze.
  ps. dat boek zou natuurlijk ook super zijn voor mij als beginnende paleo-crossfitter 😉

 17. Je hebt een leuke Bløf en Facebook pagina! Ik hen je boek al gekocht en er met succes recepten uitgemaakt, die door iedereen hier super goed onthaald zijn.
  Graag maak ik nog kans om een exemplaar te winnen. mijn zus verjaart binnenkort en dit zou een heel mooi geschenk zijn!

 18. Ik lees je facebook berichten altijd. Er staan vaak interessante tips en recepten tussen.
  Paleo eten vond ik nogal lastig in het begin, en het gaat nog niet altijd zoals gepland.
  Willeke heeft me met haar boek al een eind op weg geholpen. Ik ben erg benieuwd wat voor waanzinnig smakelijke recepten jij hebt bedacht.

  Dus ik zou graag wat testen en proberen. Eens kijken of we geluk hebben.
  Ga vooral door met schrijven van blogs, op facebook en delen van ecepten.

  Groeten, Jan-Hein

 19. Ik vind je site heerlijk zoals deze is, precies mijn manier van eten en koken. En als je je leven echt helemaal om wilt gooien, kom je lekker naar dit mooie Caribische eiland Curacao, We kunnen alle gezondheidtips hier goed gebruiken! Wij wonen hier nu bijna 5 jaar en genieten nog iedere dag. Mijn fb site bestaat bijna 2 jaar, en heeft al bijna 2000 likes, dus zeker ook reden voor een feestje. Samen hier op het strand vieren? Neem je gelijk dat leuke boek voor mij mee (maar bij mijn ouders in Nederland is ook goed, dan haal ik hem wel op 😉 ).

 20. Ik kom graag in aanmerking voor dit boek. En tja, dan moet ik dus iets bedenken ‘wat beter kan’. ‘t Is een beetje muggenziften…. Ik vind het net wat handiger als het rijtje hoofdgerechten, voorgerechten, nagerechten etc. op alfabetische volgorde staat.

 21. Super!! Gefeliciteerd met je 3-jarig bestaan. Wat zal het een fijn gevoel geven dat je mensen op deze manier kan inspireren en motiveren. Mijn advies betreft je blog: lekker zo doorgaan!

 22. Hallo Barbara, van harte gefeliciteerd met het 3 jarig zijn van je Blog. Ik lees je blog al een tijdje, ik vind het erg interressant en een aanrader voor iedereen. Ik werk in een natuurvoedingswinkel en noem je blog vaak als mensen inspiratie zoeken. Verbeteren hoeft voor mij niet, je blog is prima zoals het is. Dank je wel voor de heerlijke recepten. Het boek lijkt mij ook een heerlijke inspiratie. Ik zou het graag willen als aanvulling in mijn boekenkast. Ik deel het bericht op facebook.

 23. Gefeliciteerd, 3 jaar alweer, fijne blog lees gemakkelijk, fijne schrijfstijl heb je.
  Veel recepten al uitgeprobeerd met heerlijke eindresultaten om te smullen.
  min punten kan ik eigenlijk niet verzinnen
  Graag doe ook ik een poging om zo’n heerlijk boek te winnen.

 24. Hartelijk gefeliciteerd. Het is een mooi boek. Weer eens een echt boek ipv al die e-books. Die zou ik wel in mijn handen willen houden. Zou een leuk verjaardagscadeau zijn aangezien ik vandaag jarig ben.

 25. 30 september ben ik jarig, dit zou een ultiem verjaarscadeau zijn!! Mede door paleo eten ben ik letterlijk weer op de been. Ik merk dat ik het moeilijk vind om te variëren dus jouw boek zou een uitkomst zijn om mijn nieuwe levensjaar gezond te beginnen!

 26. Als ik ergens van houd zijn het échte kookboeken. Daar kan het web niet tegenop. Heerlijk die geur van een nieuw boek en er dan avond aan avond doorheen bladeren. Ik heb er nu al zin in!

  Je blog leest makkelijk weg en ik gebruik je recepten regelmatig, wat ik daar mis is een overzichtelijke lijst om de recepten makkelijk te vinden. Wie weet kun je daar iets mee. Verder zeker zo doorgaan en succes met het maken van je keuze!

 27. Ik zou het heel leuk vinden dit boek te winnen. Ik volg je al een tijdje via facebook en vind je recepten heel leuk. Ik ben zelf ook bezig met gezondheid en gezonde voeding en dit boek zou een welkome aanvulling zijn!

 28. Hoi Barbara, ik heb al eens een workshop bij je gevolgd, wat heel leuk was. En recent Stevia bij je opgehaald.
  Op FB ben ik vooral gelinkt met gezonde voedingssites. Soms kom ik er niet aan toe om alles te volgen en te lezen. Maar of het zo moest zijn klikte ik nu door naar jouw oproep voor het winnen van een boek. Dat is natuurlijk altijd leuk! Maar ik zag ook veel herkenning in jouw verhaal. Een paar dagen geleden ben ikzelf ook boventallig verklaard… Dat hakt er in. Maar ik probeer ook de kansen te zien. Toch is het nu ook heel verwarrend omdat het nog vers en dat ik nog duidelijk doel heb. Ik probeer het nu stap voor stap. Ik ga je nog intensiever volgen. En hopelijk van jouw leerproces ook wat leren! Veel succes.

 29. Lijkt mij een prachtig boek. Ik ben een sucker voor de zogenaamde ‘food porn’. Af en toe eens even *lekker* lezen. Ik lees graag door in dit boek.

 30. Ik ben een vrij nieuwe lezer maar heb al veel aan je blog gehad, Ik vind het niet alleen leerzaam maar ik vind de recepten ook heerlijk. Ook vind ik dat je prachtige foto´s maakt! Keep up the good work!
  Een punt van feedback vind ik de roze kleur die je gebruikt in je logo en op je site. Voor mij komt roze niet overeen met gezond eten of eten (okee, alleen heel zoet eten dan!) in het algemeen. Misschien is het een idee om een natuurlijkere kleur te gebruiken. Voor mij zou dat meer onderstrepen waar jij voor staat.
  Ik zou graag het boek winnen! Ik vecht tegen de ziekte van lyme en merk dat het paleo dieet mij daarmee helpt. Een beetje inspiratie komt altijd van pas! Ik heb het bericht ook op Facebook gedeeld.

 31. Ik lees je blog met veel plezier. Wat een fijne give away! Ik zou het leuk vinden als er wat meer interactie plaatsvindt, waarmee ik natuurlijk vooral beroep doe op de andere lezers van de blog. Dank voor alle inspiratie!

 32. Er gaat een deur dicht en een nieuwe opent zich – heel spannend om te kijken wat er achter die deur staat.Ik wens je veel plezier en succes met de nieuwe richting.

  Wat het boek betreft: JA GRAAG. Omdat ik medicijnen moest slikken die niet lekker zijn voor mijn lever ben ik gaan onderzoeken wat voedsel kan doen voor mij. Er is maar één antwoord: VEEL.
  ik heb dan ook veel geleerd inmiddels en ben dingen “vanzelfsprekend” gaan vinden. Heel grappig eigenlijk, had ik nooit van tevoren kunnen vermoeden.
  Maar goed, ik blijf graag een student om alle dingen met frisse kijk te omarmen en ja, een boek als leidraad – wie wil dat nou niet. Internet is geweldig, maar soms is het gewoon lekker om een boek vast te houden.

 33. Ik doe heel graag mee, ik ben enorm nieuwsgierig naar je boek! Ik ben nog maar kort bezig met een gezondere leef-/eetstijl, dus een goed boek is zeker welkom 🙂 Ik heb alleen geen puntjes van kritiek over je blog te melden, ik vind je site helder, fris en duidelijk. Je schrijfstijl is hartstikke fijn en duidelijk. Ik kan ook niets verzinnen behalve: ga vooral zo door!

 34. ik heb nog maar net kennis gemaakt met je blog. Tot nu toe kan ik er erg van genieten. Gewoon uit het leven gegrepen en heel herkenbaar. Keep up the good work zou ik zeggen… Ook ik wil graag het boek winnen. Ik heb het in mijn handen gehad maar aan mijn lieve zus gegeven. Ze voelde zich zo ontzettend slecht. Ze is nu anderhalve week onderweg en voelt zich stukken beter. Fantastisch!! Ik ben zelf vier maanden een Paleogirl en ik wil niet meer anders….

 35. Hoi Barbara,
  Ik ben onder de indruk dat het je allemaal lukt(e), bloggen, werken, etc.
  Ook ik vind je blog fijn om te lezen, bijvoorbeeld dat je overal open over bent en ik maak natuurlijk ook graag gebruik van je recepten.
  Het boek van Marinka zou ik graag winnen omdat zji ook ingaat op AIP, daar ben ik heel erg benieuwd naar!
  Heel veel succes verder en veel plezier met Crossfit, dat zou ik ook heel graag een keertje proberen.
  Groetjes,
  Silvia

 36. Allereerst alvast gefeliciteerd, super leuk dat je al bijna 3 jaar bestaat!
  En een verbeterpunt, jeetje wat lastig. Het enige wat ik je kan vertellen is dat ik nog wel graag een recept zou zien van iets ter vervanging van de ontbijtkoek, als lekker en vooral ook gezond tussendoortje. Daar ben ik nog steeds naar op zoek.
  Oh, een ander ideetje: het is lastig zoeken tussen al je prachtige recepten naar datgene wat ik zoek. Je hebt het ingedeeld op soort, maar binnen bijvoorbeeld de snacks zou je misschien ook categorieën kunnen maken? 7 pagina’s doorscrollen kan prima, maar het is makkelijker als het wat overzichtelijker zou zijn. Hoe precies weet ik niet, maar het is iets om over na te denken wellicht? 🙂
  Het kookboek zou ik graag winnen! Ik zoek vaak het internet af naar nieuwe ideeën, maar in een boekvorm vind ik het eigenlijk net wat fijner lezen en boeken zijn gewoon mooi om in je kast te hebben staan. Je kan ze er zo uittrekken zonder weer dat vervelende internet op te moeten. Plus dat het in het Nederlands is, het leest wel zo fijn. 😉
  Groetjes,
  Laura

 37. Hoi Barbara,

  Ik lees je blogs met plezier!
  Je schrijft makkelijk en uit je gevoel! Ik zeg laat het zo, niets op aan te merken.
  Je workshop ” gezond ” snoepen is een topper. Elke week maak ik de heerlijkste snoepjes en cakejes. Het is zo eenvoudig om te doen. Ik blijf geïnteresseerd in gezonde voeding. En Paleo heeft ook mijn aandacht. Dus ja ik wil graag kennis maken met dit boek. Bovendien kan ik mijn vriend dan weer verrassen met heerlijke recepten. Blijf bloggen -:) ik ben een fan!

 38. Zou het graag willen winnen 🙂 Hoe gezonder hoe beter. Vooral voor een gezin met adhd/autisme zou dit mooi van pas komen 🙂 Uiteraard is er op internet heel veel te vinden maar pak er liever gewoon een boek bij dan dat ik steeds achter mn computer moet duiken.

  Liefs Sandra (Sandy C’est moi op fb)

 39. Hoi! Wat een top give-away!! Ik zou heel graag het boek willen winnen zodat ik deze cadeau kan geven aan mijn nichtje Marjan!
  Ze heeft na een zware zwangerschap waarin ze bijna niet heeft kunnen eten (zowiezo geen warm eten en drinken heb kunnen verdragen) nu een prachtig dochtertje die een niet zo makkelijke start heeft en bij de osteopaat onder behandeling is…. Zij krijgt borstvoeding voor de overgevoeligheid op haar darmpjes. Hierdoor is mijn nichtje erg beperkt in wat ze mag eten en drinken en was de inspiratie kwijt… Ik attendeerde haar op Paleo!! Sinds een week zijn ze met Paleo begonnen en proberen hierin hun draai te vinden zodat zowel mijn nichtje als achternichtje zich beter gaan voelen! Dit boek zou echt heel goed van pas komen in hun nieuwe levensstijl!

 40. Wat zou ik graag het boek willen winnen. Moet gezonder gaan leven. Met dit boek gaat het zeker goed komen. Je blog leest fijn. En de foto’s mooi en helder. Dus geen verbeter punten van mijn kant. Ga zo door!!!

 41. Beste Barbara,
  In mijn zoektocht naar een gezondere leefwijze kwam ik ook bij jou site/blog uit. Het is ontzettend overzichtelijk en fijn te lezen, ook het zoeken naar onderwerpen is heel makkelijk. Ik heb dan ook niet echt opbouwende kritiek. Ga vooral zo door en geloof in jezelf, als er ergens een deur dicht gaat, gaat er ook altijd weer een open! Veel succes met je beslissingen en rekenwerk. En het paleo boek zou heel welkom zijn in m’n Keuken dus ik loot graag mee.
  Groetjes loes

 42. Barbara
  Wederom een goede blog! Kan niet anders zeggen. Creatief, lekker leesbaar en je durft je kwetsbaar op te stellen. Alleen dan ontstaat er ruimte voor nieuwe dingen, gevoelens en ervaringen.
  Verder lijkt t boek me super. Toevallig gisteren met de kinderen bedacht dat we ieder voortaan elke week 1 gerecht kiezen uit een boek of van een site welke diegene dan ook zelf gaat maken. Evt. met wat hulp van papa of mama.
  Verder zie ik 1 typefout in het stukje waar je Mariska aanhaalt. Er staat dit ipv dik.
  Groetjes Evelien

 43. Jij hebt alle ingrediënten in huis om van jou passie een goed gerecht te maken. Ik lees graag jouw blog, zelf zou ik graag een index van gerechten op bv hoofdingredienten o.i.d. zien.
  Makkelijker opzoeken of terugzoeken van gerechten.
  Ik sla veel op, maar zie er weinig van terug, in boekvorm is het erg handig ff te lezen of op te zoeken.
  Heel graag voeg ik dit boek toe aan mijn boekenkast.

  Heel veel succes met jouw ondernemerschap toi toi 🙂

 44. Tellen verbeterpunten die ik in het verleden heb aangegeven en die je hebt doorgevoerd ook mee ;-)? Je blog is helemaal prima, vooral zo doorgaan. Wat ik persoonlijk altijd leuk vind, zijn persoonlijke verhalen, hoe bevalt het crossfit je, hoe ga je om met je kinderen en gezond eten, hoe ga je om met je omgeving? Dus dat zou er van mij bij mogen (maar, dit moet je wel liggen natuurlijk)
  Het boek heb ik (natuurlijk 🙂 ) al, maar ik zou het heeeeel graag winnen voor mijn moeder of zus!
  Ga zo door barbara! Groeten van een van je HealthFoodBloggerDigiDinnen Eveline/Eva

 45. Hoi Barbara,

  Wat vervelend om te lezen dat je je baan kwijt raakt!!! En zo kom ik er ook nog eens achter dat wij collega’s zijn / waren. Spijtig, hoor.

  Ik lees je blog altijd met veel plezier trouwens, al ben ik minder in de gelegenheid om recepten uit te proberen dan ik zou willen omdat ik naast het werk óók veel tijd steek in mijn blog. (en stiekem loop ik met dezelfde gedachten als jij) Ik zou trouwens zeggen “go for it!”. Ik blijf je in ieder geval volgen en wens je alvast veel succes toe met alles wat er op je pad komt. Wat mij betreft blijft je blog zoals ‘ie nu is.

  Groetjes!

 46. Je blog volg ik met plezier en het boek is door velen gekocht en iedereen is erg enthousiast, vraag het aan de lieve Sint dacht ik zo. Kunnen we met de feestdagen een lekker maaltje op tafel zetten.

 47. Nou, ten eerste vind ik je blog top…ten tweede heb ik me na mijn gastric sleeve operatie in april 2013 verdiept in zo gezond mogelijk eten (!) en ten derde hebben ik een nichtje die zelf ook al ruim een jaar zo paleo mogelijk eet en haar verrukkelijke recepten regelmatig deeld met mij. Wat zou het geweldig zijn dit receptenboek aan haar te schenken! Ze verdiend het zo…

 48. Wat een leuk blog. Om eerlijk te zijn ben ik hier pas net beland. Ik heb even rondgeneusd en vind de opbouw van je blog mooi. Een verbeterpuntje zo op het eerste oog: de paleorecepten staan op een rijtje in een soort van inhoudsopgave, maar ‘recepten’ heeft dat niet.
  Succes met je blog en met het zetten van de volgende stappen!

 49. Hai Barbara, alvast gefeliciteerd! Ik vind je blog leuk om te lezen! Wat goed van je dat je voor jezelf wil beginnen, ik zou de stap gewoon nemen. Je blog kan misschien wat professioneler ogen door inderdaad de logo’s wat kleiner te maken en door misschien foto’s te gebruiken bovenaan je blog. Dit zorgt voor een iets strakker uiterlijk en daardoor wat professioneler. Ook vind ik het altijd erg leuk om een stukje te lezen over het gezicht achter de blog. Een stukje over jezelf met een leuke foto erbij.

  Succes alvast met welke stap je ook gaat nemen!

  Groetjes Klaziena

 50. Hoi Barbara, Spannende tijden beleef je!
  Ik heb niet echt verbeterpunten. Kom regelmatig uit bij 1 van je recepten óók als ik gewoon via Google iets zoek. Maar ik wilde je wijzen op de momentele beweging die strijd voor een basisinkomen voor iedereen. Dat zou voor jouw bedrijf ook een mooie basis zijn.

  http://tegenlicht.vpro.nl/nieuws/2014/september/leestips-bregman.html
  https://decorrespondent.nl/10/Waarom-we-iedereen-gratis-geld-moeten-geven/384450-0b1c02bd

  Veel succes!

 51. Beste Barbara,
  doordat ik jouw blog volg ken ik jou een beetje beter dan jij mij. Zo’n twee jaar geleden gaf iemand mij de boekjes van Ralph Moorman te leen (die ik snel daarna voor mezelf ook kocht!). Niet lang daarna liet een verkoopster van een natuurdrogist mij jouw kokoskoekje proeven en wees me op jouw blog. Mede daardoor ben ik gezonder gaan koken, eten en leven. Veel van je recepten en tips heb ik al toegepast. In de loop van de tijd heb ik me via internet en andere boeken wat verder in de “materie” verdiept en leer nog steeds.
  Het is jammer dat Achmea geen werk meer voor je heeft, maar zie het als een nieuwe start! Volg je hart en begin voor jezelf. Het is beter om een teleurstelling te verwerken dat iets niet gelukt is dan de rest van je leven spijt te hebben dat je het niet hebt geprobeerd! En als je het niet probeert weet je niet of het lukt (dat geldt voor veel meer dingen). Begin jaren 80 van de vorige eeuw(!) kwamen wij voor hetzelfde te staan. Het bedrijf waar mijn man werkte ging failliet. Wij waren rond de 30 en hadden 3 kinderen van 0 tot 5 jaar. Ook wij hebben info ingewonnen en gerekend en berekend. En de stap genomen! De eerste twee jaren hebben we het heel zuinig aan gedaan, oa geen vakantie. Daarna kregen we meer lucht en ging het goed lopen. In 2005 met succes de zaak verkocht.
  Dus Barbara, ga ervoor! Ik volg met belangstelling wat je beslist en hoe het verder gaat!
  Hartelijke groet,
  Marja Weltevrede

 52. Ik doe heel erg graag mee met deze give away.
  ik heb de reviews al gelezen en t belooft een prachtig boek te zijn.
  Wij zijn sinds kort bezig met clean eating, deel paleo en vooral geen pakjes en zakjes.
  Het zou daarom een fantastische aanvulling zijn op mn aanrechtblad zodat ik lekker kan experimenteren.

  vriendelijke groetjes
  Cora

 53. Hallo…

  Vind het altijd gezellig om jou belevingen te lezen .
  En tja ik mag me ook aansluiten bij het groepje boven tallig .
  Mijn werk stopt op 30 sept …ben aan het kijken voor wat anders maar dat valt niet mee
  Maar we houden de moet erin ….en dan zal dat mooie kookboek zeker van pas komen.
  Ben al een stuk op wegmet paleo…maar zeker in deze tijd zal het geweldig zijn om wat meer inspiratie te krijgen en boven al wat meer energie met eens wat andere recepten . En…mijn mannen wat meer vertrouwd er mee maken .
  Wens je alle goeds en succes , en blijf gewoon zo lekker door gaan met je blog en site ..is al genieten

 54. Lees je blog ook erg graag en vind het erg interessant en leer er veel van.
  Wat balen dat je je baan kwijt raakt, maar idd zoals je het zegt het bied ook weer nieuwe kansen.
  Ik zou zeggen ga er voor, gaat je lukken!
  Ja dat boek zou ik heel graag willen winnen. Ben me pas aan het verdiepen in anders eten, want het lijkt de laatste tijd wel of ik al aankom door naar eten te kijken 🙁
  Dus je boek is van harte welkom 😉

 55. Wat een super leuke actie en ik heb het op de dag dat het boek er was al besteld natuurlijk 🙂
  Mijn moeder is jaloers en zou het boek ook heeeeel graag willen dus ik zou het haar heel graag willen geven als kado…

  Jouw blog is heel gevarieerd met zeer informatieve informatie dus helemaal toppie zou ik zeggen!

 56. wat er beter kan? Tja das moeilijk…… Ik denk dat jij goed weet wat er anders/beter kan…. Door je hart te volgen en van je hobby of passie je beroep te maken!! Ik zou zeggen: doe het!!! En jou blog is superleuk! Dus wat er anders kan is; zo door blijven gaan en je hart volgen! Succes! En uiteraard wil ik heel graag dit boek winnen!

 57. Hallo met plezier lees ik jouw blog en volg je met grote waardering en het enige wat ik kan zeggen is dat als er een deur voor je dicht gaat er weer een nieuwe voor je open gaat. Blijf in jezelf geloven.

 58. Allereerst…van harte alvast met je 3e verjaardag!
  ‘k Lees je blog graag en vind ‘t verschrikkelijk knap hoe je ‘t al die tijd hebt kunnen doen naast een drukke baan! Tja je baan verliezen is natuurlijk niet niks, maar zoals je zelf al zegt, het biedt ook weer ruimte voor andere zaken die je wellicht veel gelukkiger maken 😉
  Eigenlijk heb ik geen verbeterpunten, vind je blog al heerlijk, eerlijk en prima zo…

 59. Ha Barbara, van harte gefeliciteerd met het jubileum. Ik ben een van je vaste volgers sinds Heleen haar mislukte chocolade kokosmeel cup cakes, augustus 2012. Zij verwees naar jouw blog en sindsdien ben ik fan. Je recepten zijn super, al een paar keer goed mee gescoord 😉 Je iHerb tip heeft me al veel geld bespaard en je verhalen over je zoontje vind ik heel mooi en goed om te lezen. Maar als je nou echt een verbeterpuntje wil weten……. ik heb wel behoefte aan een overzicht van je recepten, zeg maar een index. Op 1 overzicht alles genoemd, of op alfabet of per onderdeel. Ik weet niet of dit technisch evt. mogelijk is. Ik wens je veel succes met het maken van je keuzes en elk einde is een nieuw begin! (als je maar niet stopt met je blog 😉 )

 60. Allereerst vind ik het heel vervelend voor je, dat je zo gedumpt wordt door je werkgever, Barbara.
  Dit geeft je wel de kans om te kiezen wat je verder wil gaan doen en dat kan weer positief zijn.
  Websites bouwen en workshops geven is een goede manier om je bedrijfje op te bouwen en daarna verder uit te breiden.
  Als eigen baas ben je minder afhankelijk van het wispelturige karakter van de werkgevers tegenwoordig. Die afhankelijkheid is toch wel heel fijn en geeft rust.
  Zelf ben ik ook met een groot aantal collega’s eruit gewerkt, waarschijnlijk omdat we te duur waren.
  Het heeft mij wel rust gegeven, nadat ik eindelijk het besef had, dat de druk op het werk heel slecht voor mijn gezondheid was.
  Door gezonder te gaan eten probeer ik de schade te herstellen en dit boek zou mij daarbij heel erg kunnen helpen
  Je hebt in feite al een carrière in opbouw en hier kun je mee doen wat je zelf wilt.
  Dus misschien is dit wel een kans om te gaan doen wat je zelf wilt.;)
  Je blog lees ik met heel veel plezier en ik kan dan ook niet zeggen, dat ik iets mis of dat er iets veranderd moet worden.
  Heel veel succes met het maken van een keuze voor de toekomst en volg je hart.

 61. Hoi Barbara,
  Miss heeft het wel zo moeten zijn, doordat je helaas je baan bent kwijtgeraakt, nu de kans om iets voor jezelf te gaan doen. Heel veel succes en het gaat je zeker lukken!!

 62. Hoi Barbara,

  Wat lijkt je verhaal veel op dat van mij. Echter zit ik nog een stadium eerder. Ik ben niet boventallig, maar de functie die ik bekleed loopt groot risico om geschrapt te worden. Diep in mijn hart wil ik heel graag een eigen zaak op gebied van suikervrij eten, lees: lunchroom oid. Nu wacht ik nog tot het zover is en ik ook boventallig word. Dit is niet uitgesproken, maar weet het bijna zeker helaas! En dan inderdaad de stap naar een eigen zaak durven maken!

  Ik ben volop bezig me te verdiepen in het suikervrij en de paleo manier van eten. Dit boek komt natuurlijk erg van pas als ik ooit een eigen zaakje wil beginnen. Genoeg inspiratie om uit te halen!

  Je blog is top, leest lekker weg..

  Groetjes Rian

 63. Dit boek zou ik heel graag winnen!
  En dan nu iets noemen wat er beter kan? Ik lees je blog altijd met veel plezier en kan zo niet echt een verbeterpunt noemen wat meteen te binnen schiet.
  Als ik dan toch iets moet noemen; ik zou de social media icoontjes en je logo wat kleiner doen. Maar dat ik dan meer een uiterlijk “verbeter puntje” voor mij.

 64. Wat een mooi blog. Ik haal er veel inspiratie uit. Ik vind het heel overzichtelijk. Wat ik leuk vind is dat er interessante boeken in de kantlijn staan. Leuk om te kijken als ik op zoek ben naar een gezond boek. Ik heb dus niet echt een verbeterpunt. Ga zo door! En dan nu ook nog een mooi boek voor de give away. Ik heb er al veel over gelezen en het boek staat dus absoluut op mijn wensenlijstje. Ben er nieuwsgierig naar.

 65. Ik ben op zoek naar een kookboek met heel veel groenten recepten. Is dit zo’n boek dan zou ik er heel graag kans op maken! Succes met je nieuwe start. Heel knap dat je de stap neemt, wil ik ook maar mis ook de durf, helaas! Heb bewondering vor jou. Top!
  Ps je blog is prima?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here