Ik doe regelmatig aan “bodyrock”. Via Bodyrock.tv. Ik ben helemaal fan van de site. Er staan niet alleen heel veel workouts op, maar ook simpele gezonde recepten. Een daarvan was deze:

“1 ingrediënt bananenijs”, wat zou dat ene ingrediënt nou zijn?!

Men neme een banaan. Pel hem en hak ‘m in stukken. Stop de stukken in de vriezer. Wacht een dag. Doe de stukken banaan in een keukenmachine en pureer tot een ijs-achtige substantie. Eet dit meteen op of laat het weer aanvriezen. Roer in dit geval de substantie regelmatig door. Je kunt er dan later een mooi bolletje van maken.

Ik heb er zelf nog een handje pecannoten en een schep weipoeder doorheen gedaan. Heerlijk. Ik heb dezelfde middag nog extra bananen gekocht om een voorraadje in de vriezer aan te leggen.

Dit recept leent zich voor talloze variaties: cacao, kokosmelk, andere noten, pindakaas, vanille, kaneel….. Ik ga het allemaal nog proberen.

Ik gebruik zelf al jaren een keukenmachine van Magimix Ik geloof dat ik deze al 18 jaar heb. Ik heb ongeveer 10 jaar geleden een keer een nieuwe deksel besteld. (en dat kan dan ook! -en nu nog, mocht het nodig zijn-) Hij is duur, maar hij gaat dus heel erg lang mee!

Paleo bananenijs

Paleo bananenijs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *