Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Appelmoes

Je hebt gezinnen daar staat iedere avond een pot appelmoes op tafel. Het wordt te pas en te onpas bij alles wat er gegeten wordt op het bord geschept. Dan krijgen de kids tenminste nog wat spruiten of iets dergelijks binnen. Met appelmoes. Wij waren niet zo’n gezin. Neemt niet weg dat onze kids erg van appelmoes houden. Ze krijgen het alleen niet zo vaak.

Soms vraagt een recept om wat appelmoes. Tja dan is er dus appelmoes in huis. Meestal maak ik de appelmoes zelf en zorg ik dat ik wat extra maak. Een mooi toetje voor na het eten. Door te variëren met de appelsoort kun je goed variëren in de smaak. Hoe zoeter de appel hoe zoeter de appelmoes. Simpel. Ik houd van een fris-zure appelmoes. Het hoeft voor mij niet zo zoet te zijn. Daarom gebruik ik vaak goudreinetten.
 
20140111-153336-NIKON D300
Wanneer je de appelmoes als toetje gebruik heb je aan 1 appel per persoon meer dan voldoende.

  • 2 grote appels
  • scheutje water

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine  blokjes. Doe de blokjes appel in een steelpannetje en doe er een scheutje water bij. Zet het vuur aan en laat de appels langzaam warm worden. Roer af en toe door. Voeg wanneer nodig nog wat water toe. Je kunt er voor kiezen om niet alles tot moes te laten koken. Je hebt dan meer een compote. Ook heerlijk!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *