Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Appelcake

Een poos geleden stuurde een lieve vriendin een afbeelding van een recept uit het tijdschrift clean eating. Moest ik echt eens proberen. Was zo lekker! En zij genoten er regelmatig van. Helaas kon ik toen nog niets gaan proeven omdat Eindhoven – Washington toch echt net te ver was. Helaas verwijderde ik de mail met het recept en kwam het er niet van om het opnieuw te sturen. Inmiddels maanden later tijdens afgelopen Oud en Nieuw heb ik mogen proeven van deze heerlijke cake. En niet veel later heb ik het recept opnieuw per mail ontvangen. 2 Dagen later heb ik het recept gemaakt en nu plaats ik het hier in mijn verzameling van recepten om het nooit meer kwijt te maken.

Ik heb wat dingen aangepast aan het recept. Dat deed mijn vriendin ook. We hebben dus nu waarschijnlijk 2 varianten die allebei heerlijk zijn!

20140111-164453-NIKON D300

Je hebt nodig (12 stukjes)

Check voor het omrekenen van cups naar grammen deze post

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakvorm van ongeveer 15 x 20 centimeter met bakpapier.

Meng in een kom de amandelmeel, rijstemeel, gemalen lijnzaad, bakingsoda, kokosbloesemsuiker, kaneel en zout door elkaar.  Meng in een andere kom de eieren, kokosolie, vanille en de appelmoes door elkaar. Voeg dan de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten.

Spatel hier voorzichtig de rozijnen en geschilde en in blokjes gesneden appel doorheen.

Zet dit 25 – 30 minuten in de oven. Het is klaar als het stevig aanvoelt en als je er een tandenstoker in kunt prikken en hem er zonder deeg er uit kan halen. Laat afkoelen en geniet!

20140111-165809-NIKON D300

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

18 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Is er een manier om het rijstmeel te vervangen, aangezien ik geen graan eet ? Met meer amandelmeel of met kokosmeel? Aan welke hoeveelheden moet ik dan denken ?

    Bedankt!

  2. Oh ja ipv rozijnen had ik er cranberries in gedaan, lekker en gezond:-))

  3. Ik herken wel het probleem dat de cake nog echt niet gaar is na 30 min terwijl ik wel met cups werk…. Het voorproeven vh beslag was wel net zo’n ervaring als vroeger bij cakebeslag haha, heerlijk dus

  4. Hallo,
    Kan iemand mij alsjeblieft vertellen hoeveel gram een cup is ?

    Groetjes, chantal

    1. Hoi Chantal,
      Dat is voor ieder product anders, want een cup is een inhoudsmaat. Boven de ingrediënten staat een link naar een post hoe je van cups naar grammen kunt omrekenen. Een cup is ongeveer 120 ml, misschien heb je daar wat aan. Op internet kun je ook vaak vinden hoeveel cups to gram is van jouw specifieke product.

  5. Goedenavond, ik heb een vraag ik ben allergisch voor noten en wil deze cake graag maken maar zonder amandelmeel wat kan ik hiervoor in de plaats gebruiken is daar een mogelijkheid voor.
    Lieve groetjes Carla

  6. Ik ga het morgen gewoon weer proberen 🙂 Dan maar met suikervrije appelmoes uit de winkel en nieuwe lijnzaad.

  7. Ik heb het recept nu twee keer gemaakt en het beslag blijft superdun!! De oventijd klopt (daardoor misschien) ook helemaal niet. De cake heeft gisteren een uur in de oven gestaan en was nog steeds nat van binnen.Wat doe ik verkeerd?

    Hij is trouwens wel ontzettend lekker, vandaar dat de tweede lading alweer in de oven staat 🙂

    1. Da’s lastig beoordelen wat je verkeerd doet, als we niet weten wat je doet 😉 Weet je zeker dat je alle hoeveelheden goed hebt? De enige ‘natte’ ingredieten zijn 60 ml kokosolie, 1/2 cup appelmoes en 2 eieren. Doe je daar soms iets fout? Ik heb de exacte hoeveelheden aangehouden en had een prima beslag…..

  8. In de bereidingswijze is de kokosbloesemsuiker weggevallen. Ik heb ‘t bij de droge ingredienten gevoegd. Erg lekkere cake, bedankt voor het recept! 😉

  9. Gemaakt!!! Lekker, zelfs de oudste zoon van 20 vond het lekker (hij vindt dat “gedoe” van mij maar niets, gezond eten, geen gluten enz)
    Maar hier ook wat aanpassingen. Ik heb geen rijstemeel in huis en had wat havermout fijngemalen. Rozijnen vind ik niet zo geweldig dus eruit gelaten en iets meer appelmoes want dat vond ik zonde om weg te gooien. Volgende keer doe ik er iets meer appelstukjes in.
    Lekker!!!!!! Een blijvertje hier. Gisteren een gewone appeltaart voor de rest van het gezin en ik heb hier lekker van gegeten.

    Nelly

    1. Bedankt voor je reactie Nelly! Leuk om te lezen dat op deze manier een recept steeds weer verandert!

  10. Ga ik zeker proberen. Maar bij de printvriendelijk versie zijn de ingrediënten verdwenen. Ik weet niet of je hier iets aan kan doen. Ik heb het nu “gewoon” uitgeprint.

    1. Hoi Nelly,

      Bedankt voor je reactie. Ik kan het probleem hier niet oproepen. Het lukt me gewoon om te printen. Ik gebruik Safari en Firefox. Welke browser heb jij?

      Grt
      Barbara