Andijviestamp

1
109

Oh dit was heerlijk! Zo lekker dat ik weer veel te veel gegeten heb. 2 Borden vol, dat past eigenlijk echt niet. Eerder schreef ik nog over mijn “trauma’s” met andijviestamp. Misschien een beetje overdreven, maar toch. Ik vergeet het nooit meer. Hoe mijn broer dit altijd koos om te eten wanneer hij van mijn moeder mocht kiezen. Echt. Heel erg. Misschien was de andijvie nog veel bitterder dan dat hij nu is of ik heb nu echt een goed recept… Het was zo lekker dat Tom ook 2 borden vol op heeft en manlief het super vond. Kijk, dat is nou mooi. Onze dochter vond het weer minder. Zij heeft een half bordje op. Maar zij is weer veel meer van de salades.

20140127-190335-NIKON D300

  • 1 kilo aardappelen, kruimig of zoals op de foto ½ deel aardappelen en ½ deel pompoen
  • 2 uien (middelgroot)
  • 1 teen knoflook
  • 1 grote appel (jona gold)
  • 1 krop andijvie
  • 200 gram spekjes
  • olijfolie
  • kokosolie (ontgeurd)
  • peper en zout
  • mosterd

Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Doe dit in een pan met water samen met de geschilde en grof gesneden appel, ui en knoflook. Kook dit in wat water totdat de aardappelen goed gaar zijn.

Bak de spekjes totdat ze knapperig zijn.

Snijd ondertussen de andijvie in smalle reepjes en was de andijvie. Zorg dat de andijvie weer goed droog is en laat staan.

Maak de aardappelpuree met het vet van de uitgebakken spekjes, een scheut olijf olie en een eetlepel kokosolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng nu de fijngesneden andijvie door de aardappelpuree.

Serveer meteen met een flinke dot mosterd.

Smakelijk!

1 REACTIE

  1. Hoi Barbara,

    Ik ben je site via Google tegengekomen en heb gisteren de andijviestamp gemaakt. Hij was heerlijk! Ik ga ook andere recepten van je proberen, leuk!

    Groetjes, Els

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here