google.com, pub-5123327830521360, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ananas met munt

0
1394

Ananas met munt-1Toen ik dit voor het eerst at, jaren geleden, was ik aangenaam verrast. Dat zoiets simpels zo lekker kon zijn! Toen maakte een vriendin het nog met veel extra suiker. Nu vind ik dat zonde. Ananas is al zo lekker zoet van zichzelf dat het helemaal geen suiker nodig heeft!

Het gaat met name om de combinatie van de ananas met munt. Als je het nog niet geproefd hebt, dan moet je dat zeker een keer doen! Geloof me, je zult het heerlijk vinden!

Extra lekker wordt dit nog wanneer je er een topping bijdoet van volle Griekse yoghurt. Of als je zoals wij, geen zuivel eet, met een flinke dot kokosroom. Yum! Je kunt er ook voor kiezen om munt-room te maken en de ananas te garneren met wat extra munt.

Ananas met munt-3

Ananas met munt-2

Je hebt nodig:

  • 1 ananas
  • 1 volle hand muntblaadjes of meer naar smaak

Voor de muntroom:

Verwijder de schil van de ananas en snijd de ananas in blokjes. Doe dit in een kom.

Je kunt nu kiezen voor ananas met munt en kokostoom of voor ananas met munt-room en garnering. Of een combinatie. Net wat je wilt. Het is allemaal even lekker!

Hak de munt fijn en verdeel dit over de ananas.

Zie voor het maken van de room het artikel wat ik hier afgelopen week over schreef. Om de munt toe te voegen, doe je 1 el kokosbloesemsuiker in de vijzel en voeg de blaadjes munt toe. Stamp dit met de vijzel tot een moes. Meng deze moes door de kokosroom. In dit geval heb je de suiker nodig. De korrels zorgen ervoor dat je de munt tot moes kunt vijzelen.

Kokosroom-14

Ananas met munt-4

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here