Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Zeewier salade

Ik eet al een hele poos heel weinig gluten. Doordat ik dus ook nauwelijks geen brood meer eet en daarnaast ook het Jozo zout heb vervangen voor Keltisch zeezout bestaat er de kans dat je te weinig jodium binnenkrijgt. Je hebt dagelijks wat jodium nodig voor een goede werking van bepaalde hormonen. Met name voor de schildklierhormonen.

Wanneer je regelmatig vis of zeewier eet krijg je voldoende jodium binnen en is er niets aan de hand. Daarom maak ik af en toe een salade van zeewier of eet ik zeekraal. (heerlijk bij zalm)

Bij de EkoPlaza koop ik pakjes gedroogd zeewier. Je kunt dit ook bij een toko kopen. Ik heb dit nog niet opgezocht. Het zou best kunnen dat er een aardig prijsverschil is. In het pakje zeewier wat ik koop zitten 4 of 5 verschillende soorten. Je hoeft het alleen maar een minuut of 10 in een bakje met koud water te doen tot het zeewier de oorspronkelijke vorm weer terug heeft. Dan kun je het prima verwerken in een salade of als topping op een omelet. Probeer wel maar zo veel te wellen als dat je denkt te gebruiken. Nadat het geweld is blijft het niet meer heel lang goed.

De hoeveelheden in dit gerechtje komen niet zo nauw. Doe er net zoveel in als dat je zelf lekker vindt!

Ik gebruikte voor 1 persoon:

  • stuk komkommer in kleine blokjes (ongeveer 6 centimeter)
  • 1 lente ui
  • stuk wortel in kleine blokjes (ongeveer 6 cm winterwortel)
  • 1/2 pakje gedroogd zeewier, geweld
  • 1 tl zwarte sesam zaadjes
  • scheut sojasaus of tamari
  • 1/2 verpakking garnaaltjes

Meng alles door elkaar en je bent klaar om te eten. Ook dit leent zich heel makkelijk om mee te nemen!

Smakelijk!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *