Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Zalm met sojasaus, zeekraal en rijst

Dit is een van mijn favoriete gerechten. Het is super snel klaar, licht en heel erg lekker. Voor mij en de kinderen is dit ruim voldoende. Voor Marco was het achteraf te weinig. Hij had ‘s avonds echt nog honger. Misschien dat ik de volgende keer voor hem er een eitje bij kook. Dit vult lekker.

Je hebt nodig:

  • 4 zalmmoten
  • 2 bakjes zeekraal (AH) ongeveer 400 gram schat ik
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kop bruine of zilvervlies rijst
  • japanse sojasaus
  • zwart sesamzaad (als je wilt)

Kook de rijst. Mocht je zwarte sesam hebben dan doe je dat op een plat bord en dip je hier de zijkanten van de stukken zalm in. Zo krijg je een mooi laagje sesam aan de zijkant van de zalm. Bak de zalm zachtjes gaar in kokosolie. Je kunt ook arachide olie gebruiken. Voeg nadat de zalm aan 2 kanten is aangebakken een scheutje sojasaus toe, zodat de zalm hier lekker in kan garen.

Pers het teentje knoflook in een wokpan waarin je een beetje kokosolie (of arachide olie) hebt gedaan. Laat dit heel even aanfruiten voordat je de zeekraal roerbakt totdat het beetgaar is.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *