Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Venkel-tomatensoep met zeevruchten

Sinds begin van dit schooljaar ben ik trainer-coach van het hockeyteam van mijn dochter. Misschien heb ik dit al eens eerder geschreven. De dames trainen van 16:30 tot 18:00. Precies zo’n rottijd waar het niet handig is om van te voren te eten en na de training wil ik ook niet nog eens moeten gaan koken. We eten daarom op woensdag regelmatig een maaltijdsoep.

Deze week heb ik deze lekkere goed gevuld vissoep gemaakt. Hij lijkt een beetje op de venkelsoep waar ik al eerder over schreef.

  • 2 venkelknollen
  • 2 aardappeltjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gedroogde bladselderij
  • 400 ml passata (tomatensaus)
  • 2 groente bouillonblokjes (of vis bouillon)
  • water
  • peper en zout
  • kokosolie
  • 500 gram gemengde zeevruchten (uit de vriezer)
  • stevia

Doe wat kokosolie in een grote pan en laat dit op een laag vuur smelten. Pel ondertussen de ui en snijd hem in grove stukken. Doe dit in de pan. Zet het vuur iets hoger. Pers de knoflookteentjes uit boven de pan en laat dit met de ui even aanfruiten. Maak de venkel en aardappel schoon en snijd in grove stukken. Doe dit in de pan samen met de kurkuma en bladselderij. Doe water in de pan. Net zoveel dat de groente net onderstaat. Je kunt later altijd nog water bijvoegen als je de soep te dik vindt. Doe nu ook de bouillonblokjes in de pan. Breng aan de kook.

Laat de groente helemaal gaar koken en pureer dit tot een dikke soep. Voeg nu de passata toe en eventueel nog water afhankelijke van de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout en de stevia. De stevia druppel voor druppel. Je wilt de soep absoluut niet te zoet hebben. Ik heb het gebruikt omdat de soep nog een tikkeltje zuur was van de passata. Op deze manier werd het zure wat afgezwakt en was de soep lekker op smaak.

Als de soep op smaak is voeg je de gemengde zeevruchten toe. Deze laat je langzaam op een laag vuur warm worden in de soep. Wanneer je de soep later wilt eten dan kun je het vuur uitzetten en hoef je de soep alleen maar op te warmen voordat je gaat eten.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Hoi Barbara,
    Heb deze soep nu voor de tweede keer gemaakt vanavond en iedereen vindt ‘m heerlijk!!! Komende week staat de pompoen cake op de planning om voor de eerste keer te gaan maken!
    Groetjes, Anneke.