Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Roergebakken garnalen met kelpnoodles

Oosterse gerechten zijn heerlijk! Helaas zijn ze bij mij niet top of mind. Ik moet echt bewust een Oosters gerecht inplannen om te maken. Iets bedenken, soms nog boodschappen doen. Het zit nog niet in mijn standaard repertoire zeg maar. Tot groot ongenoegen van de kids hebben we al maanden geen afhaal Chinees meer gegeten. Sinds ik weet dat dat vol zit met oa suiker en E621, eet ik dit echt liever niet meer!

Wanneer het toch eens voorkomt dat we ergens zijn en er Chinees gehaald wordt, probeer ik wat garnaaltjes te pikken met wat rijst om niet meteen ongezellig te zijn. Soms, heel soms, heb ik nog wel eens zin in zo’n lekkere Chineese loempia. Of een Vietnameese, die zijn ook zo lekker! Ik kan de verleiding weerstaan maar zou het graag zelf eens willen maken. Op de goede manier. Tja, ik heb nog niet uitgevonden hoe…. Dus als iemand tips heeft voor lekker glutenvrije loempia’s dan hoor ik het graag!

Gisteren hebben we erg genoten van deze roerbakschotel met kelp noodles en garnaaltjes. Heel simpel en wat ons betreft superlekker! Als je het geprobeerd hebt, laat me dan weten wat je ervan vindt? Kelpnoodles zijn trouwens noodles gemaakt van kelp, een zeewier. Ze zijn neutraal van smaak en bovendien erg gezond. Je koopt ze bij Puur Mieke of in Amerika bij iHerb.

20131125-180104-Canon PowerShot SX230 HS

Voor 4 personen:

    • 1 cm gember fijn geraspt
    • rijstazijn
    • sojasaus
    • 1 tl honing (optineel)
    • 1 flinke teen knoflook, geperst
    • 1 flinke hand verse peterselie, fijngehakt
    • 2 flinke winterwortels
    • 1 prei
    • 450 gram garnaaltjes (ontdooid)
    • 1 pak kelpnoodles
    • 2 tl agar agar
    • klein scheutje water
    • peper
    • zout
    • kokosolie
    • paar sesamzaadjes als decoratie

 

Wanneer je een spirelli hebt komt deze nu mooi van pas. Maak van de wortels mooie slierten dmv de spirelli. Als je geen spirelli hebt dan snijd je de wortel in smalle reepjes (julienne). Snijd de prei in smalle reepjes.

Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom: een flinke scheut rijstazijn (half kopje), een flinke scheut sojasaus (ook een half kopje), indien gewenst de honing, de gember, de knoflook en de peterselie.

Meng de agar agar in een bakje met net genoeg water om een papje te krijgen. De agar agar zorgt voor een beetje binding van de saus.

Verwarm wat kokosolie in een wok of in een hapjes pan. Roerbak de wortel en de prei op oog vuur totdat het bijna gaar is. Voeg de dressing, het agar agar papje, de garnalen en de kelpnoodles toe en verwarm alles even door. Het gerecht is klaar wanneer alles warm is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met wat sesamzaadjes als garnering.

Enjoy!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Lekker, gezond, snel te bereiden maar ik miste de vissmaak. Volgende keer doe ik er vissaus bij.