Afgelopen week schreef ik over de groente rolletjes die we wel eens maken. Ik probeer er altijd voor te zorgen om ruim voldoende groente klaar te zetten zodat ik zeker weet dat ik wat over heb. Deze groente gebruik ik vervolgens weer als lunch op bijvoorbeeld deze omelet met nori en groente.
Voor 1 persoon:
- 2 eieren
- 1 nori vel
- verschillende groente naar smaak (wortel, tauge, witte kool etc)
- sojasaus
- kokosolie om in te bakken
- 1/2 – 1 tl sesamzaadjes
Wanneer je geen restjes groente hebt, zet dan een pan met wat er op het vuur, en snijd wat groente naar keuze in reepjes. Doe de groente in een zeef of vergiet die in de pan met kokend water kan hangen. Na een minuutje is de groente klaar. Uiteraard kan dit ook zonder zeef of vergiet. Doe de groente dan zo in het kokend water en giet na een minuutje af.
Klop de eieren met een beetje water luchtig. Rol het nori vel op en knip eerst een stuk je in de lengte in en vervolgens in stukjes. Doe de nori bij het ei en roer goed om.
Verwarm wat kokosolie en bak de omelet. Draai de omelet om als hij aan de bovenkant gestold is. Doe nu de groente op de omelet en laat even mee verwarmen.
Serveer op een bord met wat sesamzaadjes en een beetje sojasaus.
mm lijkt me lekker barbera
ga het eens proberen vanmiddag
Bedankt voor de tip. Was super lekker!
Wat een leuke site zeg! Goede/fijne/lekkere recepten. Ga er deze week een paar uitproberen. Bedankt!!
Ik had enkel hiziki in huis en daarmee ging het ook prima!