Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Maissoep

Dit is weer een nieuwe ontdekking! We hadden een etentje met 6 vrienden. Ik zin had in een Mexicaans thema. En omdat het ik voor 8 man moest koken moest het ook iets zijn wat makkelijk van te voren te maken is zodat ik tijdens het eten niet al te veel meer hoef te doen. Deze soep was een perfect voorgerecht.

Voor 4 tot 6 personen heb je nodig:

    • 2 potten mais a 340 gram
    • 2 tomaten
    • 1/2 pot gevogelte fond of 400 ml kippenbouillon van een blokje
    • 1 ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 handje peterselie fijngesneden
    • 250 gram gerookte spekjes
    • sap van 1/2 limoen

 

Doe de mais van 1 pot in een keukenmachine samen met de tomaat. Pureer dit totdat er een glad mengsel ontstaat. Snijd de ui heel fijn.
Bak de spekjes uit een pan waar je ook de soep in gaat maken. Waneer de spekjes knapperig zijn haal je ze uit de pan en laat ze uitlekken.
Doe de ui in het achtergebleven vet van de spekjes. Bak dit op een laag vuur totdat de ui glazig en zacht is. Doe dan de knoflook in de pan en bak nog even mee.
Voeg nu de mais – tomatenpuree toe evenals de bouillon of fond en limoensap. Wanneer je fond gebruikt doe dan ook nog een zelfde hoeveelheid water in de pan. Roer alles door elkaar en breng aan de kook. Nu kan ook de mais uit de andere pot in de pan. Laat de soep op een laag vuur ongeveer 10 minuutjes doorkoken. Roer de helft van de peterselie door de soep. Breng op smaak met zout en peper.
Wanneer je de soep serveert kun je hem garneren met peterselie en spekjes.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *