Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Kip met roergebakken paksoi

Dit is een heerlijk snel recept. Het kost nauwelijks tijd om te maken en bovendien is het heerlijk. Ook mijn kinderen zijn er dol op. Ik eet het graag met kelpnoodles. Tom en Sophie eten dit ook graag met zilvervlies rijst. Net wat je het lekkerste vindt en wat het beste voelt voor jou.

In dit recept maak ik gebruik van kelp noodles en coconut aminos. Beide kun je kopen bij Puur Mieke. Wanneer je een creditcard hebt kun je ze ook bij iHerb bestellen. Dat is voordeliger. Wil je weten hoe het bestellen op iHerb werkt lees dan deze post.

Kelpnoodles

Je hebt nodig:

  • 4 biologische  kippedijen
  • 1 stronk paksoi
  • Coconut aminos (of tamari- of sojasaus)
  • Stukje gember van ongeveer 1 cm
  • Teentje knoflook
  • 2 lente uitjes
  • Kokosolie
  • Sesamzaadjes
  • Kelpnoodles (of zilvervliesrijst)
  • Peper en zout

Paksoi met kokosaminos

Zet een pan met water op en breng aan de kook. Hierin worden straks de de kelpnoodles verwarmd.

Spoel de kelpnoodles af en laat ze uitlekken.

Snijd de kip in blokjes. Doe in een kommetje en doe er een scheutje kokosamino’s bij en schep dit om, zodanig dat alle blokjes een beetje bedekt zijn met de saus. Snijd de paksoi in reepjes en was dit. Laat uitlekken.

Rasp de knoflook en de gember fijn. Ik gebruik hiervoor een rasp van microplane. Deze bevalt mij het best. Snijd de lente-uitjes in stukjes.

Zet een pan op het vuur en laat een eetlepel kokosolie smelten. Zodra de pan heet is bak je de kipblokjes. Voeg vervolgens de gember, knoflook, de paksoi en de fijngesneden uitjes toe en roer door elkaar. Wanneer de paksoi goed warm en geslonken is is het klaar. Breng op smaak met peper en zout.

Doe terwijl de paksoi in de pan zit de kelpnoodles in de pan met kokend water. Na een minuut zijn de kelpnoodles goed warm.

Je kunt nu alles over 4 kommen verdelen. Garneer eventueel met nog wat fijngesneden lente ui en sesamzaad. Je kunt er naar wens altijd nog wat coconut aminos aan toe voegen.

Enjoy!

Paksoi met kokosaminos 2

Paksoi met kokosamonios 3

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *