Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Kelp noodle salade

Dit is een heerlijk lunchgerecht. Ik neem dit graag mee. Het is makkelijk van te voren te maken en ook nog heel lekker om later op te eten. De dressing neem ik in een apart bakje mee. Wanneer je eerst de dressing maakt en dit op de bodem van de pot / bak doet dan is dit ook geen probleem. Dan blijft alles ook lekker fris.

Ik heb voor deze salade de hoeveelheden niet opgeschreven. Doe het op gevoel. De verhouding tussen de noodles – komkommer en courgette was ongeveer 1 – 1 – 1. Dan heb je een idee. De hoeveelheden die ik hieronder noem zijn dan ook ongeveer. Kijk wat je zelf lekker lijkt.

Kelp noodles zijn noodles gemaakt van kelp, een zeewier. Als je het niet  zou weten heb je geen idee dat je iets van zeewier aan het eten bent. Ondertussen krijg je wel heel veel sporenelementen en mineralen binnen. Daarnaast zit kelp ook vol met jodium. Jodium is belangrijk om binnen te krijgen. Het is essentieel voor een goede schildklierwerking. Zeker wanneer je geen brood (waar gejodeerd zout in zit) eet moet je ervoor zorgen dat je jodium op een andere manier binnenkrijgt. Dit kan oa door deze kelpnoodles, zeewier, kabeljauw, schelvis en koolvis.

De spirelli die ik gebruikte kun je kopen bij bol.com. Ook de kelpnoodles zijn daar te koop. Wanneer ik een bestelling plaats bij iHerb, dan bestel ik ook een paar pakken kelp noodles mee. Ze zijn daar $ 3,95 t.o.v. € 4,95 hier.

20130928-135537-Canon PowerShot SX230 HS

Ingrediënten

Voor 2 personen:
  • 1/2 komkommer
  • 1/3 courgette
  • 1 bakje bospaddestoelen (250 gram)
  • 2 eieren
  • kelp noodles
  • kurkuma
  • peper en zout naar smaak
  • kokosolie
  • (zwarte) sesamzaadjes

Dressing

  • Extra vergine olijfolie
  • japanse sojasaus
  • sesamolie
  • vers geraspte gember (stukje van ongeveer 1/2 cm)

Benodigdheden

Spirelli (als je hebt, anders heb je iets meer snij-werk), pan en een bolzeef

Bereiding

Klop de eieren los met een klein beetje water en de kurkuma. Bak van de eieren een omelet. Gebruik de kokosolie om je ei in te bakken. Laat de omelet wat afkoelen en snijd in reepjes of blokjes.

Maak de paddestoelen schoon, snijd in stukken en bak ze in wat kokosolie in een minuut of 5. Laat afkoelen.

Ze een ruime pan vol met water op het vuur en verwarm dit totdat het water kookt.

Was ondertussen de courgette en de komkommer. En snijd deze in smalle reepjes of gebruik de spirelli voor mooie dunne slierten.

Doe deze slierten in de zeef en hang de zeef kort in het water (30 seconden – 1 minuutje) om de groente te blancheren. Laat uitlekken.

Neem wat kelp noodles, spoel ze af onder de kraan en leg ze op een bord. Gebruik eventueel een schaar om ze los te knippen. Verdeel de komkommer en courgette-reepjes of slierten over de borden. Doe hetzelfde met de stukjes omelet en paddestoelen. Bestrooi met een beetje sesamzaad.

Rasp de gember heel fijn of als je geen rasp hebt, snijd het dan zo fijn als je kunt.Maak de dressing door de ingrediënten van de dressing in een kommetje te doen en goed door elkaar te mengen. Ik gebruikte van de sojasaus, sesamolie en olijfolie ongeveer evenveel.

Smakelijk!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Als je de kelp zo kunt eten past het Goes in een rawfood leefstijl,toch?
    Leuk dat je zo enthausiast hier een recept neerzet en idd ik eet geen brood en weinig zout ik ga dit zeker vaker als lunch klaarmaken.

    Leuke site gr. Jacquelien