Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Hartige pompoenmuffin

Wat gaat het de tijd toch snel, er is alweer een maand voorbij. Tijd voor weer een receptenruil. Deze maand mocht ik een recept kiezen van de onlangs gelanceerde site van Alessandra Cantiniere van Pure Food Coaching. Waar ze voorheen alleen recepten postte op haar Facebook pagina worden haar heerlijke recepten nu op haar site verzameld. Ik ben er blij mee. Dat zoekt toch makkelijker dan een Facebook pagina!

Omdat ik helemaal verzot ben op pompoen koos ik voor deze hartige pompoenmuffins. Ik vond de muffins erg lekker! En daarbij is het ook een heel handig recept wat je van te voren klaar kunt maken. Handig voor een etentje! Wat mij betreft eet je ze als ze lauw-warm zijn. Ik maakte 12 grote muffins met mijn beslag. De enige aanpassing die ik maakte was dat ik een extra ei toevoegde omdat ik het beslag nogal droog en stevig vond.

20131204-163205-Canon PowerShot SX230 HSIngrediënten

  • halve pompoen (die van mij was 485 gram)
  • 2 eieren
  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr kastanjemeel
  • mespuntje bakingsoda
  • mespuntje zeezout
  • 2 knoflookteentjes
  • 3 takken verse rozemarijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • kokosolie

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden

Maak de pompoen schoon en snijdt de pompoen met schil in blokjes
Stoom of kook de pompoen in een laagje water met een beetje zout

Als de pompoen klaar is afgieten en beetje laten afkoelen
Voeg de eieren, olijfolie, rozemarijn (fijn gehakt) en zeezout toe aan de pompoen en maak er een gladde puree van met de staafmixer

Meng in een andere kom het meel met de bakingsoda goed door elkaar. Voeg vervolgens het meelmengsel door de pompoen en mix de droge ingrediënten goed met de natte ingrediënten.

Vul een muffin-bakblik met papieren kuipjes of vet ze in met kokosvet en vul ze met het pompoendeeg. Zet ze in de oven voor 20-25 minuten (voel even of ze een beetje stevig zijn voordat je ze eruit haalt)

Ondertussen snijd je de knoflook heel fijn in plakjes met een schaaf of mandoline
Bak ze lichtjes bruin in het kokosvet. Schep ze uit het vet en leg ze op keukenpapier. Als ze nog warm zijn kun je er ook nog wat zeezout over strooien.

Als de muffins klaar zijn garneren met de knoflookchipies en wat extra rozemarijn, heerlijk als bijgerecht bij groene groenten en stukje vis.

20131204-163257-Canon PowerShot SX230 HS

20131204-163310-Canon PowerShot SX230 HS

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

5 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Kan het zijn dat ze helemaal niet rijzen? Ze zijn net zo groot en plat als toen ze de oven in gingen. Ze ruiken wel erg lekker, zo nog even proeven!

    1. Als ik de verhoudingen zo bekijk zat ik goed met een extra ei… 😉 De smaak en structuur waren prima!

  2. Volgens mij is het stukje weggevallen dat je het meel mengsel bij de pompoenpuree doet…maar als je dat doet, lijkt het me een heerlijk recept wat ik ga proberen.