Groene asperges met burrata

Vorig jaar was ik met een collega op business trip naar San Diego. Omdat we de kans niet voorbij wilde laten gaan boekten we vlucht heen een week eerder. Zo kon ik mooi dat stuk Amerika eens verkennen. We huurden een auto en maakten een onvergetelijke road trip. We gingen van San Diego naar Palm Springs en bezochten oa het Yoshua Tree park. Daarna naar LA om vervolgens lang de kust weer terug te rijden naar San Diego. Het was echt fantastisch!

In die tijd keek ik ook naar de docu reeks “chef’s table” op Netflix. Een van de chefs was Nancy Silverton van de Mozzarella bar in Los Angeles. Ik vond dat zó leuk dat ik daar tijdens onze trip heel graag naar toe wilde. Het toeval wilde dat mijn collega ook van uitgebreid dineren houdt en dat een tof idee vond. Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb nog nooit zó lekker Italiaans gegeten als daar! Een van de gerechtjes die we daar aten is de inspiratie geweest voor dit recept. Als je tijdens een etentje mensen écht wil verassen met iets wat waanzinnig lekker is, dan zou ik snel mensen uitnodigen en dit voor ze klaar maken. Succes gegarandeerd!

Je hebt nodig (voor 4 personen):

  • 20  groene asperges
  • 4 plakken serrano ham of een andere goede kwaliteit zachte gedroogde ham
  • 2 bollen burrata (romige Italiaanse kas
  • 100 gram roomboter
  • ½ citroen
  • klein handje hazelnoten

Schil de asperges (ik doe dit zodat ze zachter zijn en ik zeker weet dat er geen harde stukjes meer aan zitten). Bewaar ze tot gebruik in een natte theedoek.

Rooster de hazelnoten in een oven van 180 graden knapperig en lichtbruin. Wanneer ze afgekoeld zijn hak je ze in grove stukken. Doe in een schaaltje en zet ze apart.

Wanneer je bijna gaat eten stoom je de asperges in een stoomoven op een rooster met gaatjes in 12 minuten op 100 graden gaar. Wanneer je geen stoomoven hebt, kook je ze in wat water net gaar.

Snijd wanneer de asperges in de oven staan de boter in blokjes en doe ze in een steelpan met dikke bodem. Laat de boter langzaam smelten en vervolgens bubbelen (het vocht verdampt uit de boter). Wanneer de boter lichtbruin begint te kleuren haal je de pan van het vuur en voeg je een wat citroensap toe. Roer dit er doorheen.

Leg de iets afgekoelde asperges op een bord. 5 per persoon. Besprenkel met wat “beurre noisette”. Leg een halve bol burrata in het midden op de asperges en leg daar bovenop een plak ham. Dresseer nog wat boter om de asperges heen. Strooi tot slot nog wat gehakte hazelnoten over het gerecht heen.

Enjoy! En laat me weten of je het net zo geweldig vindt als ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *