Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Crackers van amandelpulp

Ik vind crackers heerlijk! Door een beetje tijm toe te voegen krijgen ze een extra lekkere smaak. Heerlijk met een topping van kaas, abrikozen jam of appelstroop. Omdat ik pas amandelmelk gemaakt heb, heb ik een voorraadje amandelpulp in de vriezer liggen.

  • 1 cup amandelpulp (aangedrukt)
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 1 el olijfolie of druivenpitolie
  • 1 theelepel opgehoopt tijm, fijngehakt
  • 1/2 tl zout
Doe alle ingredienten in een kom en maak er een mooi deeg van. Wanneer het te droog is, voeg je nog een klein beetje olie toe. Maak van het deeg een bal en leg het op een vel bakpapier. Leg er een vel bovenop en rol het deeg uit tot een mooie plak. Haal het bovenste vel bakpapier van het deeg af. Snijd het deeg in vierkantjes net zo groot als dat je de cracker wilt hebben. Leg het onderste vel bakpapier met de crackers op een bakblik.

Bak de crackers in een voorverwarmde oven van 100 graden in een uur knapperig. Eventueel draai je de crackers halverwege om.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Hoi Barbara,

    Ik wil ook graag weten wat de hoeveelheid van de cup is die jij gebruikt voor de toast van amandelpulp?
    groepjes