Chiapudding 2

Chia pudding

Je komt het op steeds meer plekken tegen. Op Facebook en instagram, veel blogs schrijven erover maar gelukkig ook off line: Chia pudding. Tot voor kort had ik het in Eindhoven, waar ik woon, nog nooit gezien. Maar nu het The Happiness Café geopend is, kan ik ook hier mijn chia ontbijtje scoren. Niet dat perse nodig is. Het is heel eenvoudig zelf te maken. Maar soms is het gewoon lekker makkelijk om je te laten verwennen.
Chiapudding 2

Wanneer ik chippudding maak dan maak ik een basis voor 3 dagen. In de koelkast kun je het prima een paar dagen bewaren.

  • 6 el chia zaad
  • 150 ml kokosmelk (van Aroy D)
  • 300 ml kokoswater (kan vervangen worden door water of amandelmelk)
  • 1 tl vanille essence

Doe het chipzaad in een grote glazen pot (inhoud 500ml) waar een deksel op kan. Voeg de overige ingrediënten toe. Meng alles goed door elkaar. Laat het mengsel in ongeveer een uur veranderen in pudding. Roer het af en toe door.

Deze pudding kun je een paar dagen in de koelkast bewaren.

Met deze basis kun je eindeloos combineren.

  • Met zelfgemaakte abrikozen jam en rood fruit.
  • Met banaan en cacao nibs
  • Met mango en kokoschips

Ik ben benieuwd naar jouw favoriete combinatie! Deel het hieronder in de comments.

Chiapudding 1
Chia pudding “to go”

2 gedachten over “Chia pudding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *