Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Broccolisoep

Vaak als ik weer groente had gekocht en aan het einde van de week was nog niet alles op maakte ik soep van de restanten. Lekker makkelijk en prima als lunch of als voorgerecht. Deze keer had ik nog wat broccoli over van het avondeten. Op verzoek van Sophie heb ik er een soepje van gemaakt die zij en Tom als lunch op hebben. Ik had ook nog een heel klein beetje spek. Die hebben we ook maar opgebakken en in de soep gedaan.

Dit is mijn basisrecept voor groente soep. Je kunt dit dus met allerlei groenten maken. Broccoli, bloemkool (met paling!), courgette, wortel en ga zo maar door.

    • 1 stronk broccoli
    • 1 teen knoflook
    • 1 ui
    • 2 bouillon(blokjes)
    • 800 ml water
    • olijfolie
    Snijd de ui fijn en doe dit in een soeppan met daarin een scheutje olijfolie. Pers het teentje knoflook boven de pan. Laat de ui zweten totdat hij glazig is. Doe daarna de schoongemaakte en in stukjes gesneden broccoli in de pan. Voeg het water en de bouillon toe en breng aan de kook. Wanneer het kookt kan het vuur lager. Zodra de broccoli gaar is pureer je de soep met een staafmixer.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *