Boerenkoolsoep met kip-gehaktballetjes

0
133

Ik heb stapels kooktijdschriften. Grote stapels op volgorde van datum. Inmiddels heb ik ze gesorteerd op maand. Wanneer ik nu een weekmenu bedenk pak ik de stapel “oktober / herfst” en doe ik volop inspiratie op. Dit recept is afgeleid van een recept wat in oktober 2012 in de Delicious stond. Ik heb het naar mijn smaak aangepast. Het is heerlijk! Laat je me weten wat jij ervan vond?

Je hebt nodig

Voor de gehaktballetjes

  • 1 ui, fijngesneden
  • 70 gram pancetta (ontbijtspek kan ook, maar is echt minder lekker)
  • 40 gram fijn geraspte parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • ongeveer 400 gram kippengehakt of kippendijen die je maalt in de keukenmachine
  • klein handje boekweitmeel
  • Zout & peper
  • 1 tl fijngesneden rozemarijn naaldjes
  • 6 blaadjes salie, fijngehakt
  • beetje olijfolie

Voor de soep

Bereiding

Begin met het maken van de gehaktballetjes. Bak de pancetta in een droge koekenpan knapperig. Laat de pancetta uitlekken op wat keukenpapier.

Bak vervolgens de fijngesneden ui in de pan waar de pancetta in zat op een laag vuur totdat de ui zacht begint te worden. Voeg als de ui zacht is de salie en rozemarijn toe. Roer alles door elkaar en laat nog 1 minuutje sudderen. Doe in een bak waar je dadelijk het gehakt in kan mengen.

Wanneer de uitjes afgekoeld zijn, voeg je het gehakt en de pancetta bij het uienmengsel. Voeg de boekweitmeel, de parmezaanse kaas (houdt ongeveer 10 gram achter als garnering en 1/3 van het ei toe en meng alles goed door elkaar. Voeg wanneer nodig is, nog meer ei toe totdat je een mooi samenhangend en niet te nat mengsel hebt. Draai er kleine gehaktballetjes van.

Doe de bouillon in een grote pan en verwarm langzaam. Voeg de gehaktballetjes bij de bouillon. Na 5 minuutjes kun je de boerenkool en in blokjes gesneden courgette toevoegen.

Laat de soep nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.

Enjoy!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here