Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Gesmoorde andijvie

Wanneer we andijvie in ons Odinpakket hebben maak ik er meestal een stamppot van. Ik varieer met de knollen die ik gebruik: pompen, zoete aardappel, pastinaak, knolselderij al dan niet in combinatie met aardappels. Hoewel dit heerlijk is is het ook wel een beetje saai om iedere keer hetzelfde te maken. Oke, andijvie gaat ook regelmatig in een smoothie. Maar veel meer variatie had ik niet. Op zoek naar een nieuw andijvie recept dus!

Ik smoor bladgroenten regelmatig in wat olijfolie met wat knoflook. Dit leek me ook wel lekker voor andijvie.

Andijvie 2

Zo gezegd zo gedaan:

  • 1 grote stronk andijvie
  • ½ potje kappertjes (2 volle el?)
  • 3 anjosvis filets
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie

Snijd de onderkant van de andijvie af en snijd de rest in reepjes. Was de andijvie en maak droog.

Verhit in een hapjespan een flinke scheut olijfolie. Doe de ansjovisfilets in de pan. Laat ze op een laag vuur langzaam “smelten”. Pel de tenen knoflook en pers ze boven de pan. Roer alles even om. Voeg nu de andijvie toe. Laat dit langzaam slinken. Roer af en toe om.

Hak ondertussen de kappertjes grof.

Wanneer de andijvie geslonken is roer je de kappertjes door de andijvie. Serveer met een flinke scheut olijfolie.

Enjoy!

Andijvie

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *