Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Abrikozenjam

Deze jam maak ik al jaren. Hij is zo makkelijk en zo lekker!

    • 300 gram gedroogde (ongezwavelde) abrikozen
    • 300 ml water
    • 1 el citroensap
Doe alles in een steelpannetje. Breng het water aan de kook en laat dit 5 minuten koken. Doe de abrikozen met het citroensap in een hoge mengbeker en pureer alles met de staafmixer.

 

That’s it! Laat het afkoelen en dan smullen maar. Het lekkerste vind ik een rijstwafel met daarop roomboter en een dikke laag jam. Net een gebakje! Je kunt de jam een week of 2-3 in de koelkast bewaren.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

7 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Kun je denk ik ook met verse abrikozen maken? Enig idee hoeveel water je dan toe moet voegen? Ik heb een enorme bak met verse abrikozen staan, denk dat ik van alles jam ga maken en invriezen; kan dat denk je? (wat nog meer met verse abrikozen?)
    Groetjes

  2. Dat lijkt me heerlijk! En een stuk goedkoper dan de potjes jam van Fior di Frutta die ik nu gebruik.
    mijn vraag: is het per sé nodig om citroensap te gebruiken of kan het ook zonder?

    1. Het is ook heerlijk! 😉 Ik vind het frisser met wat citroensap er door. Het citroensap overheerst absoluut niet. Als je het niet zou weten heb je er geen erg in dat het er doorheen zit. Ik zou het gewoon eens proberen zonder en kijken wat je er van vindt.

  3. Oh heerlijk….. ik gebruik geen water maar half om half abrikozen en frambozen, ook lekker!